Imagini alarmante din satelit. Ce se întâmplă, de fapt, la granița Rusiei cu Ucraina

Imagini alarmante din satelit. Ce se întâmplă, de fapt, la granița Rusiei cu Ucraina

Este ziua 49 de război, iar forțele ruse par că nu vor să oprească atacul asupra Ucrainei.

Mai multe rapoarte și imagini efectuate prin satelit arată faptul că Rusia adună trupe și echipamente în cel puțin trei locuri de la granița cu Ucraina.

Este vorba despre Belgorod, Voronej și Matveev Kurgan. Operațiunile rușilor se consolidează în jurul orașului Izyum, soldații ruși pregătindu-se să avanseze spre Slovyansk, pentru a cuceri orașul.

De asemenea, există posibilitatea ca aceștia să avanseze spre Sud-Est sau Est, arată Institutul pentru Studiul Războiului.

Conform Adevărul.ro, soldații ruși ar putea avansa spre Nord, dacă Mariupol va cădea. În partea Estică se află una dintre cele mai experimentate și bine echipate unități ucrainene.

Au trecut 49 de zile de când a izbucnit războiul în Ucraina. Forțele ruse se întăresc pe teritoriul ucrainean pentru un nou asalt asupra regiunii Donbas. De la începutul izbucnirii conflictului armat, cel puțin 191 de minori au fost uciși, iar alți 349 au fost răniți în Ucraina.

De asemenea, în Mariupol, potrivit agenției de presă TASS, 1026 de soldați ai Brigăzii 36 de pușcași marini din Ucraina s-au predat.

Ce trupe ar fi pierdut Rusia până în acest moment: aproape 10.000 de militari, 739 de tancuri, 1964 de blindate de luptă, 115 lansatoare multiple de rachete, 358 de sisteme de artilerie, 64 de sisteme antiaeriene, 158 de avioane militare, 143 de elicoptere, 1429 de echipamente și mașini, 7 vapoare/bărci, 132 de drone și 4 sisteme de rachete balistice, potrivit cancan.ro.

Comenteaza