Video Cel mai mare concert organizat de la începutul pandemiei. 20.000 de spectatori, fără mască, fără distanțare

Cel mai mare concert organizat de la începutul pandemiei. 20.000 de spectatori, fără mască, fără distanțare
| Foto: smartradio.ro

Un concert în aer liber cu 20.000 de spectatori a avut loc sâmbătă, 16 ianuarie, în Waitangi, un oraș din nordul Noii Zeelande. 

Este cel mai mare concert organizat de la începutul pandemiei. Mii de participanți care au venit să asculte Six60, cea mai faimoasă trupă a țării, nu au fost obligați să poarte mască sau să mențină distanța fizică.

Spectatorii nu au respectat distanțarea, iar chitaristul a interacționat direct cu mulțimea. Concertul face parte din primul turneu național de vară al Six60, care urmează să aibă alte cinci reprezentații în Hastings, New Plymouth, Christchurch, Wellington și Hamilton.

Solistul Matiu Walters a declarat pentru Northern Avocate: „A fi aici și a putea să ne întâlnim, atunci când restul lumii nu poate, ne formează o idee despre cât de bine a reușit țara noastră să gestioneze criza Covid și cât de norocoși suntem”.

De două luni nu au mai fost raportate cazuri Covid în Noua Zeelandă, potrivit Newsweek. Este a doua cea mai lungă perioadă în care statul a evitat infectarea în rândul populației sale (aproape 5 milioane de locuitori). Prima a durat trei luni, din iunie până în august 2020.

Pe 15 ianuarie, Noua Zeelandă avea 76 de cazuri active de virus. De la începutul pandemiei, au fost înregistrate 2.246 de infectări.

Astăzi, granițele țării sunt deschise, dar un test negativ și carantina de 14 zile rămân obligatorii pentru oricine dorește să intre în țară, potrivit smartradio.ro.

Cetățenii nu mai sunt obligați să respecte gesturile de prevenție și sunt încurajați să poarte mască doar în transportul public, cu excepția orașului Auckland, unde masca este obligatorie.

Sperăm că acest concert este primul semn al unei reveniri treptate la normalitate.

Comenteaza