Care sunt următoarele țări vizate de Putin. Dezvăluirile făcute de un om din interior

Care sunt următoarele țări vizate de Putin. Dezvăluirile făcute de un om din interior

Pe lista „ținterlor” lui Vladimir Putin, se află și Estonia, Letonia și Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și Moldova.

Potrivit lui Robert Pearson, mai multe țări din Europa ar fi potențiale ținte pentru Vladimir Putin, care încearcă să revină la granițele Imperiului Rus. Pentru a-și duce planul la bun sfârșit, liderul de la Kremlin trebuie să obțină controlul asupra unui număr de state europene.

În afară de Estonia, Letonia și Lituania, pe lista potențialelor victime ale lui Vladimir Putin ar fi incluse și Polonia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și Moldova.

“Știm că, dacă Putin va supraviețui, el va face tot posibilul pentru a crește prezența militară rusă cât mai departe în Occident. Va impune Minskului să devină mai subordonat Moscovei. De asemenea, va face ca trupele ruse să aibă o prezență semipermanentă în Siria și Kazahstanul. Putin va spori activitățile în Kaliningrad și de-a lungul granițelor baltice ruse ca o armă de intimidarea țărilor baltice, a Poloniei și Germaniei”, a spus diplomatul.

Robert Pearson a mai precizat că Vladimir Putin este interesat de crearea unui “conflict înghețat” în Ucraina. Acesta este de părere că principala sarcină a NATO este să pună la punct un nou sistem de securitate pentru Europa după încheierea războiului din Ucraina, porivit cancan.ro.

Comenteaza