Bill Gates, anunț despre când se va termina pandemia. Ce trebuie să facem pentru a accelera finalul

Bill Gates, anunț despre când se va termina pandemia. Ce trebuie să facem pentru a accelera finalul
| Foto: Telekomsport.ro

Bill Gates a anunţat exact când se va termina pandemia de Covid-19.

Bill Gates a fixat data la care "totul va reveni la normal": finalul anului 2022, după ce vaccinul va pătrunde în toate ţările lumii.

Afaceristul consideră că virusul nu va dispărea, dar e încrezător că boala va fi izolată, datorită vaccinării şi că numărul de cazuri pozitive va fi mic.

De asemenea, americanul insistă că lumea trebuie să se pregătească pentru următoarele pandemii: "E o prioritate", a declarat Bill Gates în cadrul emisiunii Sophy Ridge On Sunday, de la Sky News. 

"Marea Britanie şi SUA vor atinge un nivel ridicat în privinţa vaccinării până în vara anului 2021, iar eu cred că la finalul anului 2022 vaccinul va fi distribuit şi în celelalte ţări, pentru a accelera finalul pandemiei. Vestea bună e că putem propune şi variante în privinţa vaccinului.

Multe variante de vaccin au funcţionat, chiar dacă observăm anumite efecte adverse. Africa de Sud şi Brazilia vor deveni prioritare în următoarele trei, patru luni", a mai spus Bill Gates. 

Bill Gates dezvăluie o inegalitate în campania de vaccinare
Americanul susţine că puterile mondiale au produs o inegalitate: "Nu e surprinzător.

Nu e corect că în SUA şi Marea Britanie vaccinăm persoane de 30 de ani, iar în Brazilia şi Africa de Sud nu vaccinăm nici măcar persoanele de 60 de ani. Situaţia în acele ţări e mult mai rea. Nu e corect. Când ţările puternice îşi vor imuniza populaţia, vaccinul va fi disponibil pentru toată lumea".

Comenteaza