Avertismentul OMS: Al doilea an pandemic ar putea fi mai dur decât primul

Avertismentul OMS: Al doilea an pandemic ar putea fi mai dur decât primul
| Foto: profimedia.ro

Bilanţul mondial al morţilor se apropie de 2 milioane de persoane de când a început pandemia, cu 91,5 milioane de persoane infectate. 

OMS, în ultima actualizare epidemiologică, a declarat că după două săptămâni cu mai puţine cazuri raportate, s-au înregistrat săptămâna trecută aproximativ cinci milioane de cazuri noi, cel mai probabil pentru că oamenii au lăsat garda jos cu ocazia vacanţei de iarnă.

„Cu siguranţă în emisfera nordică, în special în Europa şi America de Nord, am văzut un fel de furtună perfectă a sezonului - frig, oameni care stau în spaţii interne, un amestec social crescut şi o combinaţie de factori care a condus la o transmitere majoră în multe ţări”, a spus Ryan.

La rândul ei, Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru COVID-19, a avertizat: „După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava mult înainte de a se îmbunătăţi”.

Pe fondul temerilor cu privire la varianta mai contagioasă a coronavirusului detectată pentru prima dată în Marea Britanie, extinsă acum în lume, guvernele din toată Europa au anunţat restricţii mai severe şi mai lungi.

Aceasta includ telemunca şi închiderea magazinelor în Elveţia, o stare de urgenţă extinsă în Italia şi restricţii în Germania pentru reducerea contactelor între persoane.

Comenteaza