Avertismentul dur făcut de RUȘI: ”România trebuie să se pregătească. Începeţi de acum!” 

Avertismentul dur făcut de RUȘI: ”România trebuie să se pregătească. Începeţi de acum!” 
| Foto: wowbiz.ro

Markiyan Lubkivskyi, consilierul ministrului ucrainean al Apărării, spune că Vladimir Putin are în vizor mai multe țări, în afară de Ucraina, printre care România.

Mai mult decât atât, oficialul a mai declarat că nimeni nu este în siguranță din cauza intențiilor armatei ruse, motiv pentru care acesta a explicat că țările vecine cu Ucraina ar trebui deja să fie pregătite pentru orice eventual atac al Rusiei. 

Au avut loc mai multe runde de negocieri și au fost destul de puține rezultate în urma acestora, motiv pentru care Lubkivskyi a explicat că în primă fază ar trebui ca măcar să existe siguranța pentru a realiza coridoare umanitare sigure pentru refugiați, iar mai apoi, după ce se va rezolva acest lucru, să se ajungă și la o înțelegere privind problemele politice.

Oficialul a transmis recent că nimeni nu poate fi în siguranță, din cauza intențiilor armatei ruse. Astfel, potrivit declarațiilor lui Lubkivskyi, intențiile lui Vladimir Putin nu privesc doar Ucraina, asta pentru că pe lista oficialului rus ar putea să existe și țări precum România, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, potrivit wowbiz.ro.

Din acest motiv, diplomatul a mai spus că țările care se învecinează cu Ucraina  ar trebui să se pregătească și să poarte niște discuții amănunțite cu aliații NATO pentru a pune la cale un plan, în cazul în care Putin va ataca.

„Aşa cum am spus, nimeni nu poate fi în siguranţă. România trebuie să se pregătească pentru escaladare, ca toate ţările vecine cu Ucraina. Nu aşteptaţi până când Rusia ajunge în Chişinău, începeţi discuţiile cu aliaţii NATO acum!

Intenţiile lui Puțin nu privesc doar Ucraina. După ce va acapara Ucraina, va încerca să atace agresiv şi alte ţări precum Letonia, Lituania, Estonia, Polonia şi România ar putea fi pe lista lui.”

Comenteaza