Anunţul momentului vine din Rusia: „Vladimir Putin a pierdut războiul”

Anunţul momentului vine din Rusia: „Vladimir Putin a pierdut războiul”

Ion Mischevca, mare istoric și analist politic, a comparat invazia Liderului de la Kremlin cu cea a lui Hitler.

Acesta a dezvăluit motivele pentru care Putin a pierdut războiul pe care a încercat să îl ducă cu Ucraina. Președeintele rus pare să fie „încolțit” de armata ucraineană.

În cadrul unui interviu, Ion Mischevca, istoric și analist politic, a vorbit despre factorii care indică faptul că Vladimir Putin a pierdut deja războiul cu Ucraina. Asemănând invazia lui Putin cu cea a lui Hitler, istoricul spune că președintele rus nu se aștepta ca Ucraina să opună rezistență, fiind un popor rusofil. 

„(…) similitudinile dintre Rusia putinstă și Germania nazistă sunt izbitoare. El nu a crezut că ucrainenii vor opune o rezistență atât de dârză și chiar a sperat la un blitzkrieg, fără prea mari pierderi. (…) Dar oricât de rusofili ar fi fost unii ucraineni, atunci când te atacă cineva, afinitățile cu agresorul dispar.”, a declarat Ion Mischevca.

Printre motivele pentru care Președintele Rusiei a pierdut deja războiul se numără și faptul că „Putin se simte ca un urs încolțit și cel puțin cu orgoliul rănit.”. Dacă la începutul războiului acesta a considerat că se va lupta cu armata ucraineană, acum este în situația în care civilii îi înving „temuta” armată. 

„Armata sa nu s-a dovedit a fi atât de invincibilă pe cât părea, iar sancțiunile economice ale Occidentului sunt cu mult mai devastatoare decât credea. Dar asta îl face și mai periculos”, explică istoricul de la Chișinău.

Conform spuselor analistului politic, Putin ar fi pierdut deja lupta cu ucrainenii încă din momentul în care planul său nu s-a reflectat în realitate. Este binecunoscut faptul că liderul rus credea că va reuși să invadeze capitala Kiev în două-trei zile, iar războiul continuă de aproape trei săptămâni. Președintele Rusiei nu se aștepta la o asemenea rezistență și la o luptă cu întreaga Ucraina. 

„Pentru că planul de acasă nu coincide cu cel din târg, Putin deja a pierdut ireversibil Ucraina. Ceea ce încearcă să facă acum este să nu piardă și (puterea în) Rusia. De aceea este capabil să facă una cu pământul Ucraina. De fapt, el nu mai luptă cu soldații sau cu conducerea de la Kiev, ci cu poporul ucrainean”, potrivit cancan.ro.

 

Comenteaza