Anunț oficial. Persoanele vaccinate se pot întâlni fără măști

Anunț oficial. Persoanele vaccinate se pot întâlni fără măști

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA a anunţat că persoanele care au primit ambele dozele de vaccin anti-Covid se pot întâlni în grupuri mici, chiar și în interior, fără a mai purta măşti.

„Când spun complet vaccinat, mă refer la persoanele care sunt la două săptămâni după a doua doză de vaccinuri Pfizer sau Moderna sau la două săptămâni după o singură doză de vaccin de la Johnson şi Johnson”, a explicat Rochelle Walensky, directorul CDC.

 Măsura a fost luată pentru a-i ajuta pe americani să revină din nou la normal.

„Adoptăm această abordare, deoarece toate îndrumările noastre se bazează pe asigurarea faptului că păstrăm oamenii în siguranţă”, a mai spus Walensky, potrivit Mediafax.

Recomandările au fost făcute după ce au fost vaccinaţi complet aproximativ 30 de milioane de americani, adică 9,2% din populaţia ţării.

Acestora li s-a administrat unul din vaccnurile Pfizer, Moderna - din care sunt necesare câte două doze - sau Johnson & Johnson, constând într-o singură doză.

Aproximativ 58,9 milioane de adulţi, reprezentând 18% din populaţia ţării, au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Recent, CDC a anunţat că purtarea a două măști de protecție suprapuse poate bloca până la 92,5% din particulele infecțioase care duc la apariția bolii Covid-19.

„Aceste date experimentale întăresc îndrumările anterioare ale CDC conform cărora toți cei cu vârsta mai mare de doi ani ar trebui să poarte o mască de protecție atunci când sunt în public și în preajma oamenilor cu care nu împart de regulă locuința. Continuăm să recomandăm ca măștile să aibă două sau mai multe straturi, iar oamenii să-și acopere complet nasul și gura​”, a spus directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, într-un briefing de la Casa Albă.

Măștile pentru proceduri medicale, cum ar fi măștile chirurgicale albastre, frecvent folosite, nu se potrivesc perfect pe față și permit evacuarea aerului nefiltrat. O mască de pânză așezată peste masca chirurgicală ajută astfel la fixarea ei pe față, potrivit observatornews.ro.

 

Comenteaza