A fost ucis! Vestea momentului a venit din Ucraina

A fost ucis! Vestea momentului a venit din Ucraina

Generalul căzut în trupele de la  Mariupol, era comandantul unei divizii.

Într-un interviu oferit în exclusivitate unei emisiuni TV, consilierul ministrului Apărării din Ucraina, Markiyan Lubkivsky a declarat că rușii folosesc bombe cu fosfor.

‘’Folosesc bombe cu fosfor, rachete cu fosfor, folosesc muniţie care nu e permisă conform legislaţiei internţionale. Aşadar, repet, nimeni nu e în siguranţă din cauza in tenţiilor armatei ruse de a folosi arme chimice sau chiar nucleare. Din acest motiv facem un apel către comunitatea internaţională să oprească armata rusă din cauza ameninţărilor nucleare care ar trebui analizate pentru că riscurile, încă, există!’’, spune acesta.

După mai multe runde de negocieri în care rezultatele au fost puține, Lubkivskyi spune că acum contează cel mai mult obținerea armistițiului și coridoarelor umanitate pentru refugiați.

‘’Lucrul de care încercăm să fim siguri că îl obţinem este armistiţiul şi coridoare umanitare sigure pentru refugiaţi. Odată ce obţinem asta, putem merge mai departe şi la probleme politice’’, a mai declarat acesta, potrivit stirilekanald.ro.

 

Comenteaza