O studentă a fost torturată ore întregi, apoi ucisă de fostul iubit. Poliția a ignorat apelurile vecinilor

O studentă a fost torturată ore întregi, apoi ucisă de fostul iubit. Poliția a ignorat apelurile vecinilor
| Foto: observatornews.ro

O studentă din Rusia a fost torturată și ucisă de fostul iubit, în timp ce poliția a ignorat apelurile vecinilor. 

Oamenii legii au crezut că este vorba doar de o ceartă conjugală. Vera Pektheleva, în vârstă de 23 de ani, a fost găsită fără viață, sugrumată cu cablu.

Tânăra s-a întors în locuința fostului iubit pentru a-și recupera obiectele personale, după despărțire. Însă bărbatul de 24 de ani a încuiat ușa și și-a torturat partenera timp de aproape patru ore apoi a ucis-o, scrie The Sun.

 Auzind strigătele de ajutor, vecinii au sunat la poliție, însă oamenii legii nu au avut nicio reacție crezând că este vorba doar de un scandal conjugal. Martorii povestesc că tânăra ar fi încercat de mai multe ori să evadeze, însă de fiecare dată, bărbatul a prins-o.

Observând că poliția nu se implică, mai mulți vecini au decis să o ajute singuri pe Vera. Au încercat să pătrundă în apartament, folosind o rangă pentru a sparge ușa. Însă au ajuns prea târziu. Victima era deja decedată, fiind sugrumată cu un cablu. Criminaliștii au descoperit pe trupul victimei alte 56 de răni, tăieturi și fracturi, mai ales la nivelul craniului.

Mama sa a depus plângere împotriva a doi ofițeri de poliție, care acum sunt investigați pentru neglijență. Cazul a atras numeroase critici cu privire la modul în care autoritățile gestionează cazurile de violență domestică.

„Această atitudine față de violența domestică a devenit deja o normalitate în Rusia. Statul continuă să privească violența domestică nu ca pe o crimă, ci ca pe o tradiție veche de secole în familia rusă, față de care nu ar trebui să intervină. Ca urmare, statul stă pe margine și așteaptă ca următorul cadavru să fie ridicat”, a declarat Alena Popova, o activistă împotriva violenței asupra femeilor.

Vera a fost ucisă în 2020, însă detalii despre cazul său au fost făcute publice recent. Ucigașul său a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu posibilitatea de a fi eliberat mai repede, potrivit observatornews.ro.


 

Etichete
Comenteaza