Cum să faci cafea ca la Starbucks la tine acasă. Iată care este trucul lor

Cum să faci cafea ca la Starbucks la tine acasă. Iată care este trucul lor
| Foto: playtech.ro

Dacă iubești cafeaua, cu siguranță ai gustat măcar o dată cafeaua de la Starbucks, iar dacă ți-a plăcut, iată cum poți să o faci acasă. 

Vine căldura și îți place cafeaua, dar într-o variantă rece. Cu ocazia venirii noilor băuturi de vară, Starbucks a dezvăluit cum se schimbă obiceiurile de consum de cafea. Vara se bea cafeaua rece, cu multă gheață, iar totul să fie cât mai fresch și răcoros. 

Cafeaua Cold Brew la Starbucks este făcută cu cafea 100% Arabica Kenyan, care se caracterizează printr-o notă de citrice cu note de coacăze, ananas sau grapefruit. Modul în care funcționează o cafetieră cu piston este simplu: mai întâi se adaugă cafeaua, apoi se adaugă apă, pentru a umezi bine boabele, deoarece este o metodă de imersie, iar după un timp pistonul este coborât.

Pentru a face cafeaua perfectă e nevoie să știi câteva trucuri. Pentru început trebuie să știi că o cafea cu gheață necesită dublarea cantității de cafea care ar trebui să fie pusă. Experții în cafea spuncă, ăn mod normal, pentru a face această cafea într-o cafetieră cu 8 căni, folosim 54 de grame de cafea, dar pentru a o face cu gheață trebuie dublată cantitatea de cereale, așa că se adaugă 108 grame.

În ceea ce privește apa, aceasta ar trebui să fie între 90 și 96 de grade, spune expertul. După adăugare, este necesar să așteptați 4 minute pentru a infuza cafeaua. Acum nu mai rămâne decât să pui gheața și să te bucuri.

Mai mult decât atât, este nevoie de o cafea de înaltă calitate și neapărat verifică data de prăjire. Dacă mergi la magazinul unde se macină cafea și au la vânzare cafea preambalată, verifică data de prăjire. Ideal ar fi să o alegi pe cea mai apropiată zilei în care cumperi. Aroma dispare destul de repede după ce ai deschis pachetul.

Ţara de origine e un bun indicator de calitate. Altitudinea, compoziţia solului, ploile, tot ce pătrunde în pământul în care creşte cafeaua contează, conform experților.Tipul bobului înseamnă mult şi trebuie să ţineţi cont că există două feluri principale: arabica si robusta. Arabica este considerată a fi de mai mare calitate, dacă nu e cumpărată ambalată și măcinată de la supermarket, potrivit playtech.ro.

Comenteaza