Tichete de masă pentru părinții și elevii din România. Cum faci rost de ele

Tichete de masă pentru părinții și elevii din România. Cum faci rost de ele

Părinții vor primi vouchere în valoare de 50 de euro pentru a cumpăra alimente de bază, iar elevii de 30 de euro.

Prețurile au crescut semnificativ în fața noastră, iar mulți se confruntă cu o perioadă de criză din cauza facturilor, dar acum există o veste bună pentru români. Autoritățile discută despre includerea unor vouchere pentru alimente și pentru susținerea elevilor din familii care au venituri mici.

Acestă măsură ar putea fi adoptată de guvern în cursul acestei săptămâni. Datorită acestora, elevii ar putea dispune de un voucher în valoare de 30 de euro, aproximativ 150 de lei, pe perioada a 7 luni, potrivit G4media.ro

Copiiilor le pot fi achiziționate cu aceste tichete de masă alimente, haine și rechizite. Cei ce se vor bucura de aceste vouchere sunt elevii de școală și liceu, care primesc burse sociale în acest moment.

Cetățenii care au venituri mici vor avea parte de vouchere de 50 de euro, aproximativ 250 de lei, pe care le vor primi la fiecare două luni până la sfârșitul anului. Spre deosebire de voucherele pentru copii, adulții pot achiziționa doar alimente de bază.

Cei ce vor primi aceste tichete de masă vor fi familiile care au un venit net mediu lunar mai mic de 600 de lei, pensionarii cu un venit mai mic de 1.500 de lei și persoanele cu dizabilități, potrivit spynews.ro.

Comenteaza