Vin BANI pentru români! Anunț despre cum vor fi decontate facturile

Vin BANI pentru români! Anunț despre cum vor fi decontate facturile

Marcel Boloş a explicat că persoanele cu un venit de până la 400 de euro se bucură de plafonarea prețurilor la energie.

Vouchere energie 2023. Ministerul Proiectelor Europene anunţă că în prima zi de distribuire a cardurilor de energie poştaşii au ajuns în 362.000 de locuinţe. Procesul continuă până pe 20 februarie, când vin şi banii pe card, dar Marcel Boloş are şi alte veşti bune pentru românii cu venituri mici.

Facturile mari de peste iarnă au început să se adune teancuri în bugetul familiilor din România, iar procedura greooa de decontare abia a fost demarată miercuri. În exclusivitate la România TV, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a venit cu veşti foarte bune.

Marcel Boloş  afirmă, referindu-se la posibilitatea ridicării plafonului până la care se acordă cardul pentru plata facturilor, că o astfel de decizie nu a fost luată în coaliţia de guvernare. El e de părere că această decizie nu trebuie să aibă ”un puternic caracter politic”. Boloş avansează şi ideea majorării ajutorului de încălzire, dacă preţurile la energie vor continua să crească.

”În momentul de faţă, această decizie în coaliţie nu s-a luat. Eu am judecat lucrurile din perspectiva persoanelor şi familiilor defavorizate, pentru că până la urmă la ei ne gândim. (…) Eu nu cred că această decizie ar trebui să fie cu un pronunţat caracter politic, pentru că totuşi e vorba despre oameni şi la ei trebuie să ne gândim.

Dacă costurile cu utilităţile în continuare o să fie pe un trend crescător, este limpede că trebuie să ne gândim poate chiar şi la actualizarea ajutorului de încălzire. Este bine că aceşti bani îi avem şi ei sunt alocaţi din bugetul Uniunii Europene”, a declarat Marcel Boloş, într-un interviu acordat România TV, potrivit dailybusiness.ro.

Comenteaza