Românii care vor primi până la 9.200 de lei din partea statului!

Românii care vor primi până la 9.200 de lei din partea statului!

O parte din români vor primi până la 9.200 de lei salariu, după o creștere făcută de guvernanții statului.

Potrivit Antena 3 CNN, o parte din români vor primi până la 9.200 de lei. Salariile de la stat vor crește semnificativ, cu toate că guvernul României a înghețat salariile bugetarilor. Iată despre ce oameni este vorba!

Se anunță majorări mari pentru funcționarii publici din România, cu toate că guvernul a înghețat absolut toate salariile bugetarilor. Astfel, executivul a aprobat un proiect de lege ce prevede o majorare a salariilor angajaților din toate prefeturile țării. 

Această inițiativă de lege propune ca funcțiile publice din cadrul instituției prefectului să devină, în loc de funcții publice teritoriale, funcții publice de stat, așa cum prevede în prezent Codul administrativ. Acest lucru înseamnă o încadrare într-o altă grilă salarială.

Așadar, un director general de prefectiră va ajunge la un salariu de bază în valoare de 9.283 de lei, un director general adjunct va ajunge la un salariu de 8.678 și un simplu referent va ajunge la un salariu de 3.950 de lei.

Impactul bugetar pe an este de 4.300.000 de lei. De altfel, pe ordinea zilei mai este un proiect prin care personalul din instituţiile și autorităţile publice care lucrează pe proiecte pe fonduri europene vor beneficia de majorare a salariilor de bază sau de indemnizații de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care salariatul este implicat.


 
 
 
 
 

Comenteaza