Vladimir Putin nu se opreste doar la Ucraina! Urmează Republica Moldova si România?!

Vladimir Putin nu se opreste doar la Ucraina! Urmează Republica Moldova si România?!

Angela Grămadă, preşedintele Asociaţiei Experţilor pentru Securitate şi Afaceri Globale, a vorbit  despre adevăratele ținte ale Rusiei.

Născută în Basarabia, Angela Grămadă este stabilită în România. În contextul actual, aceasta susține că planurile reale ale Rusiei merg mult dincolo de Ucraina. Vulnerabilitatea țărilor din fostul spațiu sovietic este evidentă, iar Republica Moldova nu face excepție.

“Reorganizarea totală a ordinii mondiale şi un loc special pentru Rusia în ea, cu o Ucraina în care principiile democratice să nu mai fie apreciate, cu un haos controlabil de către autorităţile ruse”, ar fi scopurile lui Putin, în opinia expertei.

În continuare, Angela Grămadă a încercat să arate care ar fi, de fapt, planurile Rusiei cu privire la Ucraina. La o primă vedere, federalizarea Ucrainei ar putea fi o țintă pentru Federația Rusă.

Federalizarea e o opţiune foarte la modă în discursurile lui Lavrov despre Ucraina. Un Acord Minsk 3 nu prea mai este posibil, deci nu mai este posibilă pentru decidenţii ucraineni acceptarea unui asemenea scenariu. Dacă vorbim despre modificarea Constituţiei, vedem că ruşii insistă pe neutralitate. Probabil nici pentru ei nu mai este oportun să discute despre federalizare acum, când simulează negocierile. Federalizarea va apărea mai târziu din nou în discursurile oficialilor ruşi. Deocamdată, sunt prinşi în «demilitarizare» şi «denazificare» şi baterea cuiului în soarta peninsulei Crimeea”, a spus Angela Grămadă, potrivit adevarul.ro.

“Avem câţiva actori politici care au conexiuni cu Moscova şi care desigur deja au încercat să saboteze prin declaraţiile lor acele eforturi ale leadership-ului de a acţiona, de a consolida spaţiul informaţional sau de a coordona acţiuni de gestionare a fluxului mare de refugiaţi. Evident, ei au un electorat, deci trebuie să aibă o poziţie, una clară, care să ne ajute şi pe noi să înţelegem care ar putea fi acele surse de provocare suplimentare. E important ca ei să vorbească, ca noi să putem să acţionăm. Era mai dificil dacă acţionau fără să le cunoaştem adevăratele intenţii sau poziţionări”, a punctat Angela Grămadă, potrivit cancan.ro.

 

Etichete
Comenteaza