Veste ȘOC în cazul studenților uciși la Iași. Cine este, de fapt criminalul? Avocata marocanului a spus tot

Veste ȘOC în cazul studenților uciși la Iași. Cine este, de fapt criminalul? Avocata marocanului a spus tot
| Foto: observatornews.ro

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect al dublei crime de la Iași, se va întoarce astăzi, 22 decembrie, în țară.

Tânărul va fi audiat  de către anchetatori de cum ajunge în România. Ahmed va ateriza cu o aeronavă la București și va fi fost escortat la Iași și dus în arestul poliției.

Marocanul, care este originar din Canada, este bănuit că și-a ucis colegul de la facultate, dar și pe iubita acestuia. Individul a plecat la Roma, chiar în ziua în care au fost găsite cadavrele, într-un cartier mărginaș din Iași.

Bărbatul a anunțat, prin avocata lui Raluca Andrei, că este nevinovat. Astăzi, el va fi dus în fața judecătorilor care vor dezbate contestația lui la măsura arestului preventiv. Deși afirmă că nu are legătură cu această dublă crimă, individul nu a explicat de ce a plecat la Roma, de ce și-a schimbat look-ul, respectiv de ce s-a tuns, a renunțat la barbă și și-a pus ochelari.

„Varianta lui e că avea aceste bilete achiziţionate din urmă cu trei săptămâni – un city break la Roma. Faptul că avea biletul către România achiziţionat.

În momentul în care a fost identificat de carabinieri, el nu a încercat să se sustragă. El era în drum spre România. A aflat din Italia că e cercetat şi căutat pentru aceste fapte.

Şi-a contactat familia şi a spus că vrea să vină cât mai repede şi urma bineînţeles să se întoarcă în România. O persoană care ar fi vinovată, mă gândesc, fiind cetăţean canadian, având rude, familia în Maroc, ar fi căutat să fugă şi să aleagă alte destinaţii.

Nu s-ar fi gândit să ajungă în România unde era suspectul numărul unu pentru dublul asasinat”, a declarat Raluca Andrei, avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi, presupusului criminal din cazul dublului asasinat de la Iași”, pentru România TV.

Ahmed Sami El Bourkadi, este acuzat că și-a ucis colegul cu 17 lovituri de cuțit, iar pe tânără cu 33. După teribila faptă, el a fugit în Italia alături de iubita sa. În prezent, nu se știe dacă tânăra este și ea implicată în comiterea celor două crime.

Conform Poliției, tragedia s-a produs pe 9 decembrie 2021. Cadavrele lui Jiynah Youssef, cetățean marocan, şi iubita lui, Ioana-Vanesa Burlacu au fost descoperite două zile mai târziu, potrivit știrilekanald.ro.

Comenteaza