Un șofer român de TIR a primit 3,8 milioane € amendă vamală

Un șofer român de TIR a primit  3,8 milioane € amendă vamală
| Foto: sursata.ro

Curtea judiciară din Boulogne-sur-Mer a condamnat cinci șoferi care veneau în Franța din Anglia, toți fiind vinovați de contrabandă cu produse contrafăcute. 

Dintre cei cinci camionagii doi sunt români, scrie La Voix du Nord, iar unul dintre ei a primit o pedeapsă pecuniară uriașă.

La Coquelles, în terminalul de ieșire din Eurotunel, un camion înmatriculat în România și care era condus de un șofer român de 43 de ani a sosit pe 28 august 2019, fiind verificat de vameși.

Funcționarii vamali au descoperit în camion optsprezece mii de articole contrafăcute Între aceste articole erau aproape 300 de ceasuri marca Rolex, aproape 500 de tricouri de fotbal marca Puma și aproape 500 de brățări marca Dior.

Șoferul a fost condamnat acum la șase luni de închisoare cu suspendare și o amendă vamală de aproape 3,8 milioane de euro.

De asemenea, va trebui să compenseze firma Rolex cu 91.000 de euro, firma Puma, cu 16.000 de euro și compania Dior, cu 9.500 de euro.

Al doilea român judecat acum la Boulogne-sur-Mer a fost verificat la terminalul Eurotunel pe 9 iulie 2019, când venea din Anglia. În vârstă de 31 de ani, românul avea în camion mărfuri contrafăcute, ochelari, parfumuri și ceasuri.

Șoferul este reținut și vameșii îi dau o amendă de 1.000 de euro, plătită pe loc. Dar românul refuză. Mai mult, el se ia la ceartă cu vameșii și le spune: „Nu sunt terorist. Comportamentul vostru nu este potrivit pentru funcționari publici”.

Acum, instanța din Boulogne-sur-Mer l-a condamnat la o pedeapsă de șase luni de închisoare. În plus, va trebui să plătească o amendă vamală de 82.905 euro.

La Coquelles, pe 12 septembrie 2019, vameșii au verificat din nou un vehicul greu înmatriculat în Germania, condus de un german în vârstă de 38 de ani.

În interior, descoperă diverse cutii care conțin mărfuri contrafăcute, inclusiv 400 de ceasuri Rolex în valoare de 4,4 milioane de euro, potrivit libertatea.ro.

Șoferul a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare. A primit și o amendă vamală de 4,4 milioane de euro și va trebui să compenseze firma Rolex cu 121.000 €.

Comenteaza