Documentul care trebuie completat OBLIGATORIU! Ce amendă riscă cei care nu vor face acest lucru

Documentul care trebuie completat OBLIGATORIU!  Ce amendă riscă cei care nu vor face acest lucru

Recensământul 2022 este un document obligatoriu care trebuie completat de către toți românii.

Recensământul 2022 a început l a data de 14 martie 2022 şi pentru prima dată a putut fi realizat și în mod online.

În prezent, românii pot completa aceste formulare în două modalități: fie asistați de către un operator, fie în locațiile fizice special amenajate. Pentru fiecare persoană va fi disponibil un formular propriu, special în funcţie de cum se încadrează.

Primă etapă a recensământului 2022, fiind vorba despre cea de autorecenzare, va avea loc în perioada 14 martie – 15 mai 2022. Imediat după această dată, începând cu data de 16 mai și până la data de 17 iulie 2022, va avea loc colectarea datelor prin interviuri față în față, pe baza tabelelor.

Ulterior, datele colectate vor fi prelucrate într-o bază specială numită „bază de recensământ”. Mai mult decât atât, toți românii care se vor autorecenza în perioada 14 martie – 15 mai 2022 în mediul online vor avea dreptul la o zi liberă, plătită, pentru ca această metodă să fie încurajată.

În cazul celor care nu doresc să răspundă întrebărilor aflate în chestionar sau al celor care vor oferi informații eronate, legea aplică o sancțiune cu amendă contravențională cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, potrivit cancan.ro.

Comenteaza