Mai mulți tineri au fost amendați şi puşi să dea cu mătura. Ei aruncaseră pe jos coji de seminţe şi chiștoace

Mai mulți tineri au fost amendați şi puşi să dea cu mătura.  Ei aruncaseră pe jos coji de seminţe şi chiștoace
| Foto: observatornews.ro

Mai mulţi tineri din Piteşti au fost amendaţi de Poliţia Locală după ce au aruncat pe jos coji de semințe și chiștoace.

Tinerii au fost puși să dea cu mătura şi făraşul, mucurile de ţigări şi cojile de seminţe pe care le-au aruncat în stradă.

În total, poliţiştii locali din Piteşti au aplicat 41 de amenzi în valoare totală de 7.600 de lei.

„În perioada 10.05.2021 – 24.05.2021, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au desfășurat acțiuni punctuale în parcurile din municipiul Pitești, locurile de joacă pentru copii și zona centrală, scopul principal fiind acela de a menține curățenia în municipiu, precum și conștientizarea celor care încalcă prevederile legale.

În perioada amintită, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, majoritatea fiind pentru consumul semințelor si aruncatul cojilor pe domeniul public, precum și pentru aruncarea resturilor de țigări. În același timp, 8 persoane au fost puse să strângă mizeria creată, fiindu-le puse la dispoziție mături și fărașe.

Facem precizarea că aspectele de mai sus se sancționează cu amendă cu valori cuprinse între 100 lei și 200 lei, conform H.C.L. 197/2017. Pe această cale, facem apel la simțul civic al cetățenilor municipiului Pitești, cu îndemnul de a păstra și de a menține, împreună, un oraș curat și civilizat!”, se arată într-o informare a Poliţiei Locale Piteşti, potrivit alephnews.ro.

Etichete
Comenteaza