Un medic Român a suferit o reacţie adversă rară după a doua doză de vaccin

Un medic Român a suferit o reacţie adversă rară după a doua doză de vaccin
| Foto: zcj.ro

A suferit o paralizie temporară după ce a primit a doua doză de vaccin anti COVID.

S-a întâmplat la Vâlcea. Pacientul în cauză este medic de 32 de ani, iar reacţia adversă a apărut la scurt timp după admistrarea serului. 

În prezent, medicul se simte bine după cum au dat asigurări reprezentanții unității medicale. Este vorba despre o tânără, medic ORL în cadrul spitalului Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea.

 Reacția adversă a apărut la nici trei ore după ce i-a fost administrată a doua doză de vaccin anti-COVID. Vorbim mai exact de o paralizie facială temporară și pentru scurt timp, femeia a fost inconștientă. Și-a revenit în cele din urmă după ce a fost transportată la spital.

Reprezentanții DSP Vâlcea au transmis că această reacție adversă este investigată în acest moment și că până acum nu s-au confruntat cu astfel de cazuri, iar campania de vaccinare din județ a decurs fără probleme.

Ministerul Sănătății a anunțat, joi după-amiază, că o pacientă inoculată cu o doză de vaccin Pfizer a a avut paralizie facială temporară, o reacție adversă rară după administrarea serului.

"Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)", precizează, joi, MS.

În prezent, pacienta în vârstă de 32 de ani se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice.

"Reacţia adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă şi la alte tipuri de vaccinuri", arată sursa citată.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 informează că până la data de 3 februarie, peste 772.000 de români au fost vaccinați, potrivit observatornews.ro.


 

Comenteaza