Un bărbat a dat foc la 4 case apoi a fugit: ''L-am auzit vorbind în ogradă: Vă dau foc!''

Un bărbat a dat foc la 4 case apoi a fugit: ''L-am auzit vorbind în ogradă: Vă dau foc!''
| Foto: presasm

Patru familii din localitatea Codăeşti, judeţul Vaslui, au rămas pe drumuri în pragul iernii, după ce casele lor ar fi fost aprinse.

Incendiul ar fi fost pornit de un vecin, cunoscut cu probleme psihice. Acesta a făcut focul în mijlocul locuinței sale, iar apoi a fugit. Flăcările s-au extins cu repeziciune la alte trei case. Ar fi cuprins şi altele, dacă nu interveneau pompierii la timp.

''Doamne, Maica Domnului ce era! Nu te vedeai om cu om! Scânteie, foc, nu ştiai ce e aici!''

Femeia e încă în stare de şoc. Atât ea, cât şi sora ei au avut nevoie de asistenţă medicală după ce s-au speriat de moarte când şi-au văzut casele în flăcări.

''Noi când am ieşit afară din casă, ce am apucat să luăm, că avem o maşină în faţa uşii, şi am luat cheile, buteliile le-am scos şi n-am mai putut face nimic.''

''Am intrat în panică. Un dezastru! Abia reparasem în primăvară!''

Femeia e văduvă, iar în primăvară a făcut un credit pentru a repara casa. Acum nu ştie nici unde va mai sta. Focul ar fi pornit de la un vecin.

''Este bolnav psihic. În seara asta, cu 5 minute înainte, l-am auzit vorbind în ogradă, înjurând: Vă dau foc! Nu mi-am imaginat asta! Dar n-a durat mult, a dat foc şi-a plecat.''

Vecinul ar fi fugit de la faţa locului, după ce a izbucnit incendiul.

''Casa din spate ardea, am încercat să spargem uşa, nu prea am reuşit, am aşteptat să vină pompierii comunei care nici ei n-au putut face cine ştie ce.''

Marius Stanciu, purtător de cuvânt ISU Vaslui: La sosirea echipajelor de intervenţie incendiul se manifesta cu violenţă în toate cele 4 locuinţe şi exista posibilitatea de a se extinde la alte 3 locuinţe.

Opt echipaje de pompieri au reuşit să lichideze flăcările în câteva ore. Misiunea lor a fost extrem de dificilă deoarece în zonă casele sunt lipite una de alta. Nu au fost raportate victime, potrivit observatornews.ro.

Etichete
Comenteaza