Planta care se roagă pentru casa ta. De ce e bine să o ai

Planta care se roagă pentru casa ta. De ce e bine să o ai
| Foto: spynews.ro.

 Supranumită și planta care se roagă pentru casă, Maranta este una dintre cele mai frumoase plante tropicale.

Maranta Leuconeura Kerchoveana, supranumită și planta care se roagă pentru casă, este planta își ridică frunzele și le lipește una de alta precum două mâini care se roagă, în timp ce dimineața le lasă în jos. Maranta este o plantă cu un desen al frunzelor foarte spectaculos și atractiv.

O caracteristică a frunzelor de Maranta este culoarea lor verde intensă. Această plantă are frunze verzi catifelate, cu pete galbene în partea centrală și nervuri roșii arcuite care se regăsesc până la marginile frunzelor. 

Mai mult decât atât, chiar dacă are o creștere lentă, planta de rugăciune poate ajunge până la un picior în înălțime.

Maranta este o plantă destul de comună în apartament care poate fi plantată și îngrijită în interior, în orice perioadă a anului. Ea crește între 30,5-38 cm înălțime, iar frunzele sunt definite de o formă ovală, lungi de aproximativ 2,5 cm.

Maranta aduce energie pozitivă. Această plantă specială care a primit numele datorită frunzelor pliabile asemănătoare cu mâinile îndoite în rugăciune, aduce noroc în casă. Aceasta este o plantă care poate fi făcută cadou, mai ales datorită semnificației.

Specialiștii susțîn că plante ne sporesc calmul și concentrarea. Mai mult decât atât, menținerea plantelor în spațiul de lucru îmbunătățesc concentrarea și productivitatea.

Maranta are și rolul de a absoarbe poluanții și poate îmbunătăți calitatea aerului. Această plantă de apartament reduce poluanții precum formaldehida și benzenul din aerul înconjurător.

Ei bine, fiind originară din zonele tropicale ale Americii de Sud, Maranta are nevoie de multă căldură și lumină pentru a crește. Acestei plante îi plac temperaturile ridicate, solul umed și umiditatea în aer, precum și lumina indirectă a soarelui.

Trebuie să eviți, însă, să ții Maranta în încăperi în care există fluctuații mari de temperature. Planta va crește și se va dezvolta frumos chiar și în camerele în care nu este foarte multă lumină naturală, însă lumina directă a soarelui îi poate distruge frunzele.

Iarnă, în încăperea în care este păstrată Maranta, temperatura nu trebuie să scadă sub 10 grade Celsius, în timp ce vara planta preferă o temperatură de 18-23 de grade Celsius, însă rezistă fără probleme chiar și la temperaturi de 25-26 de grade Celsius, potrivit spynews.ro.


 
 
 
 

Comenteaza