Măsuri obligatorii aplicate în România...primești amenzi obligatorii dacă nu faci ce-ți spune legea

Măsuri obligatorii aplicate în România...primești amenzi obligatorii dacă nu faci ce-ți spune legea

Locuitorii României mai au la dispoziție câteva zile până să efectueze recenzarea. Acest proces trebuie făcut până duminică, 17 iulie 2022.

Pentru a crește numărul persoanelor recenzate, autoritățile locale au decis să înființeze câteva puncte fixe de recenzare, amplasate în zone ușor accesibile, aproape de primării, în piețele locale sau în anumite școli. Aici vei găsi harta punctelor de recenzare. Așadar, persoanele care nu s-au recenzat până acum pot merge la aceste puncte fixe pentru a fi înregistrați în baza de date.

Cei care nu s-au recenzat până acum, o mai pot face doar până la sfârșitul acestei săptămâni. Termenul final este 17 iulie 2022, în cazul în care românii refuză să ofere detaliile personale pentru recensământ, vor fi sancționate grav. Mai mult, dacă oferiți informații false recenzorilor, veți fi sancționați cu o amendă între 1.000 de lei și 3.000 de lei.

Până duminică, se va desfășura un interviu față în față între recenzor și persoanele care nu s-au autorecenzat până pe 30 mai.

Acest interviu este strict confidențial și va avea loc la locuința persoanei recenzate. Nu se înregistrează nici video și nici audio. Interviul față în față este o metodă de colectare a datelor statistice despre persoana recenzată, prin care recenzorul adresează întrebările din formularul statistic și scrie apoi răspunsurile pe care le-a dat persoana intervievată.

În cadrul acestui interviu, recenzorii vor adresa oamenilor întrebări legate de locuința lor (forma de proprietate a locuinţei, numărul de camere folosite pentru scopuri profesionale, dotarea locuinţei cu instalaţie de aer condiţionat, materialul de construcţie al pereţilor exteriori ai clădirii etc.), studiile finalizate, etnia lor, religia lor și așa mai departe, potrivit cancan.ro.

Comenteaza