Reguli de respectat pentru tăierea porcului! Se anunță amenzi URIAȘE!

Reguli de respectat pentru tăierea porcului! Se anunță amenzi URIAȘE!

Românii vor trebui să țină cont de anumite reguli, dacă vor să scape de amenzi în momentul în care își taie porcul.

Ne apropiem de sărbătorile de iarnă și urmează tăierea porcului. Cei mai mulți români se pregătesc de sacrificarea acestora ca apoi să pregătească preparatele tradiționale specifice care nu pot să lipsească de pe masă.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă românilor să achiziționeze carnea de porc doar din locurile sigure, autorizate de medicul veterinar.

Peste doar câteva zile, pe 20 decembrie are loc Ignatul. În acest, în gospodăriile românilor sunt sacrificați porcii pentru a se pregăti bucate alese pentru mesele Sărbătorilor de Iarnă.

Pentru ca regulile să fie respectate, este nevoie de avizul unui medic veterinar. Dacă acest criteriu nu va fi îndeplinit, proprietarii vor fi sancționați. Controlul se face pentru a fi verificată carnea, să fi există nicio problemă. În caz contrar, riscați să vă îmbolnăviți din cauza bacteriilor.

Acest control și probele au rolul de a verifica starea de sănătate a animalului pentru a fi siguri că porcul poate fi consumată în condiții sigure.

Specialiștii recomandă așteptarea rezultatului examinării pentru Trichinella spp. Rezultatul trebuie să fie unul negativ. Doar în acest mod carnea poate fi consumată. Dacă este comercializată și nu există aviz de la medicul veterinar se vor acorda amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei.

"În cazul în care cetăţenii doresc să cumpere produse alimentare care se comercializează în cadrul unor târguri organizate în această perioadă, sau din pieţe, trebuie să fie atenţi la câteva aspecte: existenţa şi funcţionarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele de origine animală; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecţie pe timpul transportului, depozitării şi comercializării; etichetarea produselor alimentare, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, condiţiile de păstrare, data obţinerii după caz, termenul de valabilitate", au anunțat medicii veterinari, potrivit spynews.ro.

Comenteaza