Româncă blocată într-un aeroport din Mexic. Tânăra a fost și separată de soț. "A fost ceva inuman”

Româncă blocată într-un aeroport din Mexic. Tânăra a fost și separată de soț. "A fost ceva inuman”
| Foto: esky.ro

Situaţie alarmantă în Mexic! Peste 80 de turişti români au fost blocaţi pe aeroportul din Cancun, în condiţii extreme.

Oamenii spun că nu au avut acces la propriile telefoane, au fost bruscaţi şi ameninţaţi cu închisoarea atunci când cereau explicaţii.

Mulţi dintre ei au fost chiar separaţi de familie. Autorităţile mexicane au invocat motive de securitate pentru interzicerea accesului românilor în ţara lor.

Clara Georgiana, româncă sechestrată în Cancun: A fost ceva inuman, nu ne-au dat voie să sunăm pe nimeni. Ne-au împins, ne-au îmbrâncit, pe unul dintre colegi l-a ameninţat cu închisoarea.

 Sunt clipele de coşmar prin care Clara Georgiana a trecut în urmă cu câteva zile. Tânăra abia aterizase pe aeroportul din Cancun, atunci când, spune ea, a fost separată de soţul ei, închisă într-o celulă pe aeroport şi deportată cu forţa, fără niciun fel de explicaţie.

Clara: Au spus că este ceva pe numele nostru, că apare o eroare pe numele nostru şi trebuie să verificie şi atât. Pur şi simplu ne-au îngrădit ca pe cei mai mari criminali. Şi dacă ne întorceam să le spunem, ne împingeau de la spate şi ne spuneau: "Mergeţi, nu aveţi dreptul să puneţi întrebări".

Problemele nu s-au oprit însă acolo. Din cauza separării, soţul Clarei a rămas fără bani şi fără telefon. A fost nevoit să împrumute un telefon de la prieteni ca să poată lua legătura cu ea. Tot de la ei a făcut rost şi de bani. Cu toate acestea, nu s-a putut întoarce cu soţia lui în ţară.

Clara: I-am spus "pe noi ne deportează, plecăm". Şi a spus că încearcă şi el să vină. Nu i s-a dat voie să-şi cumpere nici măcar bilet de avion, pentru că au spus că nu este loc în avion.

Cazul Clarei nu este unul singular. 85 de români au trecut printr-o experienţă similară. Primele cazuri au fost semnalate pe 30 Ianuarie.

Românii au lansat de atunci apeluri disperate pe Facebook, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza