Pro şi contra paşaportului Covid. Mulţi lideri europeni sunt de acord, Iohannis se opune

Pro şi contra paşaportului Covid. Mulţi lideri europeni sunt de acord, Iohannis se opune
| Foto: mindcraft stories

Tu te-ai vaccina dacă ai şti că este singura şansă să călătoreşti? Ideea unui paşaport Covid este tot mai susţinută de liderii externi. 

Preşedintele nostru, pare să nu fie încântat de idee. Ideea Greciei de a impune un paşaport Covid naşte controverse.

Şefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen este de acord cu iniţiativa guvernului de la Atena. Este o cerinţă medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat, spune nemţoaica.

O altă părere pro vine de la Berlin. Ministrul german de externe spune că oamenii care au fost vaccinaţi împotriva covid ar trebui să poată merge la restaurante şi cinematografe mai devreme decât alţii. De la Bucureşti face opoziţie chiar preşedintele Iohannis.

Nu este de acord cu paşaportul de vaccin. Preşedintele vorbeşte despre discriminare. „Nu consider că asta este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil.

Sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare şi va exista şi la noi, dar el trebuie folosit pentru motive medicale. Persoana care primeşte certificatul ştie câînd a primit prima doza şi a doua. S

unt date importante pentru medicii. Însă să folosim aceste certificate de vaccinare să împărţim populaţia în două: cei care au fost vaccinaţi şi cei care nu, nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis.

Comenteaza