Klaus Iohannis va fi înlocuit! Cine va fi noul președinte al României

Klaus Iohannis va fi înlocuit! Cine va fi noul președinte al României
| Foto: capital.ro

Rareș Bogdan, Prim-vicepreședintele PNL,  a vorbit despre cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României.

El a spus că liberalii au mai multe opțiuni cu care să intre în cursa pentru Cotroceni.

Informații importante pe acest subiect au fost oferite de liderul liberal, într-un interviu oferit Hotnews.

Despre Nicolae Ciucă, europarlamentarul PNL a avut numai cuvinte de laudă.

“Domnul Ciucă a fost alături de mine, personal, în campania de la europarlamentare, în cea de la prezidențiale și în cea internă, a lui Florin Cîțu. A fost în aproape toate locurile din România. Cunoaște PNL mult mai mult decât se crede. Și are un talent – a găsit în PNL niște oameni cu care să colaboreze și care cunosc bine partidul – Flutur, Bode”, a spus Rareș Bogdan.

El a spus și dacă Nicolae Ciucă îi va lua locul lui Klaus Iohannis la Cotroceni. În opinia europarlamentarului  PNL este prea devreme să se discute despre un înlocuitor pentru actualul șef al statului.

“Iohannis: e un lider respectat la nivel european, un lider care ajută foarte mult România. Avem un președinte perfect funcțional. PNL va căuta o soluție, cert e că va avea candidat. Avem cel puțin 4 opțiuni pentru Cotroceni. Sunt oameni respectați”, a precizat Rareș Bogdan.

În opinia sa, PNL este capabil să vină cu un candidat extrem de bun la Președinție, care în turul 2 să bată un candidat de stânga.

“Nu știu care va fi decizia PNL, dar recomandarea mea e să aibă candidat propriu și eu garantez intrarea în turul 2”, a punctat Rareș Bogdan.

Pe de altă parte, acesta a vorbit și despre războiul din Ucraina.  În opinia sa, tot acest conflict poate dura zece ani dacă nu va exista „o revoltă din interior”.

„Cred că doar un complot îl poate da jos pe Putin”, a transmis eurodeputatul PNL.

Potrivit lui Rareș Bogdan, lucrurile nu se vor opri iar războiul va dura 10 ani dacă nu va fi o revoltă din interior și dacă oligarhii frustrați și aparatul de intelligence al Federației Ruse, unul care este capabil să producă o schimbare rapidă, nu vor face ceva.

 
Prim-vicepreședintele PNL a menționat că nu crede că o revoltă populară va duce la eliminarea președintelui rus Vladimir Putin.

„Cred că doar un complot a celor care mai au puțină minte și care văd că Rusia intră într-o văgăună va acționa împotriva lui Putin”, a punctat Rareș Bogdan.

Liderul PNL a declarat că s-a ajuns în situația de astăzi pentru că Europa și Occidentul „au trecut prea ușor peste anexarea Crimeii”, potrivit capital.ro.

Comenteaza