O româncă și-a înscenat accidentul. S-a aruncat în fața unei mașini și a sunat la 112

O româncă și-a înscenat accidentul. S-a aruncat în fața unei mașini și a sunat la 112

O femeie din București și-a înscenat accidentul. Ea s-a aruncat în fața unei mașini și a sunat la 112 ca să anunțe că a fost lovită.

Ce nu ştia însă era că intersecţia este supravegheată video astfel că înşelătoria a fost demascată rapid.

Imaginile au fost surprinse, ieri, în centrul Capitalei, lângă sediul DIICOT, în jurul orei 19.00. O femeie aleargă pe Bulevardul Dacia, pe lângă maşinile oprite la semafor, traversează intersecţia şi caută o ţintă. Un autoturism pe care să plonjeze sau în faţa căruia să se arunce.

Schimbă brusc direcţia de mers şi se trânteşte la pâmânt pe o trecere de pietoni. Şoferul primei maşini frânează şi opreşte la mai bine de un metru de femeia întinsă pe asfalt. Şi alţi conducători merg în grabă spre presupusa victimă, iar ea le spune că a fost lovită şi nu se simte bine. A chemat şi poliţia, care a început o anchetă. Agenţii au aflat însă repede ce s-a întâmplat.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt DGPMB: "Poliţiştii Capitalei au făcut verificări, iar în urma acestora s-a stabilit faptul că acest accident nu a existat în realitate. Acele imagini au fost foarte esenţiale pentru clarificarea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului".

Dacă n-ar fi existat martori, iar intersecţia nu era supravegheată video, şoferul primei maşini ar fi putut fi cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă. Poliţiştii ar fi deschis acest dosar penal, şi ar fi putut să treacă mai bine de un an până când se dovedea că acel conducător e nevinovat şi că nu a atins pietonul.

Oamenii legii au dus-o pe femeie la un spital de psihiatrie şi este cercetată pentru şantaj. Poliţiştii spun că metoda accidentul a fost folosită de multe ori în Bucureşti, nu însă şi în ultima vreme.

Există şi variante ale metodei accidentul, în care sunt folosite maşini. Conducătorii auto depăşesc alte autoturisme şi provoacă intenţionat tamponări, după ce frânează brusc. Legea spune că cel din spate e vinovat pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară, iar ca să nu meargă la poliţie, escrocii cer bani victimelor şi le ameninţă, potrivit observatornews.ro.

Etichete
Comenteaza