O angajată a primit din greșeală un salariu de 23.000 de euro. Cum s-a întâmplat

O angajată a primit din greșeală un salariu de 23.000 de euro. Cum s-a întâmplat
| Foto: Getty Images

O angajată a unei fabrici din Brașov, în vârstă de 31 de ani, a primit un salariu de 23.000 de euro din greșeală.

Femeia a luat în plus 110.597 lei față de suma pe care trebuia să o primească pentru munca prestată.

Când și-a dat seama de eroare, firma i-a cerut tinerei să returneze banii, însă aceasta a refuzat, așa că a fost dată în judecată. Potrivit ziare.com, procesul se află pe rolul Curții de Apel Brașov, iar sentința finală a rămas în pronunțare.

 Incidentul a avut loc în luna martie 2019, iar firma a încercat să încheie un acord cu angajata pentru returnarea banilor, însă femeia nu a vrut să înapoieze suma și a folosit banii în interes propriu. Așa că reprezentanții fabricii s-au văzut nevoiți să-i facă plângere penală.

Tănăra a fost trimisă în judecată, a recunoscut acuzațiile și a cerut să fie judecată în procedurp simplificată.

În primă instanță, Judecătoria Brașov i-a aplicat tinerei o pedeapsa de două luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

"Instanța reține că inculpata și-a însușit o sumă considerabilă de bani, sumă ce a fost virată din eroare în contul său de către societatea angajatoare. În ciuda acestui fapt, inculpata nu a înțeles să restituie suma de bani primită din eroare ci a ales să îi folosească în interes propriu.

Cu privire la circumstanțele personale ale inculpatei, se reține că aceasta este la primul contact cu legea penală, astfel că nu se poate reține o perseverență infracțională în sarcina sa, potrivit observatornews.ro.

 

Comenteaza