Noi imagini de la explozia din Arad. Apar și primele ipoteze "Când este comis un astfel de atentat înseamnă că miza este uriaşă"

Noi imagini de la explozia din Arad. Apar și primele ipoteze "Când este comis un astfel de atentat înseamnă că miza este uriaşă"
| Foto: observatornews.ro

Explozia de la Arad din acest weekend este anchetată, însă pentru moment nu există niciun suspect. Certitudiea constă totuși în faptul că este vorba despre o execuţie în stil mafiot.

Şi asta pentru că dispozitivul exploziv a fost declanşat de la distanţă, în clipa în care criminalul a fost sigur că omul de afaceri Ioan Crişan nu mai are nicio şansă să iasă din maşină.

Au apărut noi imagini de la asasinatul cu bombă de la Arad. Un bărbat şi o femeie care se aflau într-un bloc alăturat au surprins momentele de după explozie cu telefonul mobil. Pe imagini se observă cum un trecător dă mai multe ture în jurul maşinii, după care încearcă să stingă flăcările cu un extinctor.

- Ce să faci?! Pleacă, mă, de acolo!
- Uite! Poate mai şi păţeşti ceva!

Bărbatul se sperie de rămăşiţele maşinii, care trosnesc puternic, sub flăcările uriaşe. "- Doamne, cât e flama!"

Discutăm despre o crimă cu premeditare, care nu ar fi putut fi comisă dacă Ioan Crişan nu ar fi fost filat, iar asasinul sau asasinii nu ar fi reuşit să amplaseze dispozitivul exploziv, potrivit observatornews.ro.

Simone di Meo, expert în mafia italiană: "Folosirea unui atentat, mai ales cu bombă plasată într-o maşină, are o semnificaţie care depăşeşte dorinţa de a elimina un rival sau un duşman".

Bogdan Busuioc, fost poliţist criminalist: "Acel dispozitiv artizanal poate fi declanşat prin apel telefonic sau poate fi declanşat printr-un cronometru, printr-un ceas".

Simone di Meo, expert în mafia italiană: "Trebuie să transmită un mesaj de teroare, trebuie să transmită un mesaj de panică, mai ales persoanelor care sunt apropiate victimei. Când este comis un astfel de atentat înseamnă că miza este uriaşă".

Ministrul Afacerilor Interne spune însă că nu este cazul să ne alarmăm.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: "Vorbim de un caz singular (...) România este o ţară sigură".

Etichete
Comenteaza