Măsură importantă pentru toată populația! Intră în vigoare de la 1 iunie

Măsură importantă pentru toată populația! Intră în vigoare de la 1 iunie
| Foto: capital.ro

Marius Budăi a vorbit despre acordarea voucherelor de 500 de lei pentru preșcolari și familiile cu venituri mici.

Ministul Muncii a precizat că autoritățile le oferă, în primul rând, pentru a preveni abandonul școlar. Românii vor primi tichete, de tip card, care au fost deja împărțite.

“Acele vouchere în valoare de 500 de lei pentru preşcolari şi familiile defavorizate au fost deja rezolvate la sfârşitul lunii aprilie. Ne dorim să le implementăm pentru a preveni abandonul şcolar. Sunt tichete emise, de tip card, pe suport electronic pentru sprijinul educaţional. Au fost deja împărţite aceste tichete prin inspectoratele şcolare care le vor către şcoli, grădiniţe şi vor fi înmânate familiilor, elevilor”, a spus Marius Budăi, la România TV.

Totodată, Marius Budăi a anunțat că pachetul inlude și ajutoare alimentare, care constă în făină de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, conserve de carne, gemuri.

“Sunt deja un număr de 1,2 milioane de cetăţeni care primesc acest pachet şi urmează ca – astăzi am avut o întâlnire cu domnul ministru Boloş şi cu echipele noastre tehnice – Acum lucrez cu echipa de la Ministerul Muncii pentru a întocmi baza de date cu beneficiarii acestui sprijin. Până la mijlocul lunii mai ne dorim să avem actul normativ implementat astfel încât să intre în vigoare de la 1 iunie”, a mai precizat Marius Budăi.

“Suntem obligaţi să implementăm astfel de măsuri. Ne-am dus şi noi până la o sumă sustenabilă. Am spus foarte clar că nu ne lăudăm cu acest pachet ‘Sprijin pentru România’. Sumele cu siguranţă şi nevoile sunt mult mai mari, dar facem ce putem să nu dezechilibrăm din punct de vedere economic. Trebuie să creăm un echilibru între a sprijini mediul de afaceri, mai ales mediul de afaceri care acum suferă din cauza războiului pe care-l avem la graniţă şi să apărăm locurile de muncă existente. Cea mai bună protecţie socială este un loc de muncă. Trebuie să creăm acest echilibru între a sprijini categoriile vulnerabile şi mediul de afaceri”, a punctat Marius Budăi, potrivit cancan.ro.

Comenteaza