Românii care vor primi vouchere pentru alimente. Ce trebuie să faci ca să le obții

Românii care vor primi vouchere pentru alimente. Ce trebuie să faci ca să le obții

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a făcut o serie de declarații referitoare la voucherele pe care românii cu venituri mici le vor primi.

Voucherele respective vor putea fi folosite atât în hypermarketuri, cât și în magazine sau chiar piețe. Cetățenii vor putea cumpăra cu ele șase grupe de alimente, arată antena3.ro.

”Ne gândim la şase grupe de alimente de bază, este ultima discuție și cred că va rămâne aşa – pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă. Acestea sunt cele şase alimente de bază pe care le vor achiziționa românii cu voucherele. Pot să apară mici ajustări”, a spus Ministrul Muncii la emisiunea News Hour with CNN, de la Antena 3.

Voucherele respective vor fi tipărite pe hârtie, precum sunt și tichetele de masă (nu card).

”Le vom putea folosi la hypermarket, magazine, pieţe, pe modelul tichetelor de masă”, a mai spus Ministrul.

”Dacă vorbim de pensionari, le vom achiziționa și le vom da prin poștă, prin Casa de pensii. Pentru persoanele cu dizabilităţi sunt două posibilități: ori prin ANPIS, dar cred că mai repede prin DGASPC, dacă vorbim de cei cu salariul minim fiecare societate va acorda tichetele”, a mai spus oficialul, după ce a fost întrebat de unde vor putea fi luate voucherele.

Copiii vor putea lua tichetele de la școală, iar pensionarii le vor primi prin casele de pensii și prin Poșta Română. Peste 2 milioane de pensionari vor beneficia de aceste vouchere, căci au pensii sub 1500 de lei pe lună.

Patru vouchere de 50 de euro se acordă până la finalul anului, din 2 în 2 luni:

– pensionarii cu pensii mai mici de 1.500 de lei;
– asistenţii sociali;
– persoanele cu handicap;
– familiile cu venituri reduse (600 de lei pe lună per membru de familie);
– familiile monoparantale cu venituri până în 2.000 lei pe lună.

Copiii care iau bursă socială vor primi 7 vouchere de 30 de euro până la finalul anului, potrivit cancan.ro.

Comenteaza