Se dau 700 de lei GRATIS de la stat pentru milioane de români. DECIZIA MOMENTULUI

Se dau 700 de lei GRATIS de la stat pentru milioane de români. DECIZIA MOMENTULUI

PNL a propus ca românii vulnerabili să primească un ajutor pentru creșterea prețurilor la energie în valoare de 700 de lei.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a anunțat că va exista o ordonanță de urgență care va prelungi programul celor 50 de euro alocați bilunar și pentru anul viitor. De asemenea, pentru ca beneficiarii să primească ajutor înainte de venirea sărbătorilor de iarnă, suma alocată pentru luna ianuarie va fi alocată în luna decembrie.

„S-a discutat despre viitorul program privind ajutoarele pentru energie. Pot confirma faptul că pe zona de ajutoare la alimente va exista o ordonanță de urgență care va prelungi programul celor 50 de euro alocați bilunar și pentru anul 2023. La fel, suma alocată pentru luna ianuarie va fi alocată în luna decembrie. Guvernul va face acest efort pentru ca beneficiarii să aibă aceste sume înainte de sărbători.

La fel, se va aproba un program din fondul de coeziune la dispoziția României care vizează ajutoare pe zona energiei în cuantum de 700 de lei pentru sezonul rece, care cuprinde cele cinci luni în care consumul este mai ridicat – noiembrie-martie”, spune Ionuț Stroe, după ședința BPN al PNL.

Acesta a precizat de asemenea că pentru anul în curs suma va fi alocată și acordată beneficiarilor spre finalul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, iar pentru anul 2023 cei 700 de lei vor fi alocați și virați în luna septembrie.

„Pentru cei 700 de lei propunerea este ca vârsta să scadă la 60 de ani, iar veniturile să cuprindă toți cei care au până în 2.000 de lei. Această măsură vizează aproximativ 4 milioane de beneficiari, iar cea cu 50 de euro pe undeva la 2,4 milioane”, a conchis purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Liberalii au propus de asemenea o schemă privind alocarea a 2,1 miliarde de euro, fonduri de coeziune, către zona de energie, în vederea ajutorului persoanelor vulnerabile, potrivit capital.ro.

Comenteaza