Cinci români au fost prinși la frontieră cu teste covid false. Ce sancțiuni au primit

Cinci români au fost prinși la frontieră cu teste covid false. Ce sancțiuni au primit

Cinci români sunt cercetați penal din cauză că au încercat să treacă granița către Bulgaria folosind teste COVID false, pe la vama Giurgiu.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară, la intervale diferite de timp, cinci cetăţeni români, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, pentru a li se permite intrarea în Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autorităţilor bulgare, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile menţionate în documente, acestea fiind false", se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu, potrivit digi24.ro.

Trei dintre cetăţenii români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi doi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cei cinci au renunţat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Comenteaza