Primul transplant de cord de la izbucnirea pandemei. Povestea bărbatului care a primit o nouă șansă la viață chiar de ziua lui

Primul transplant de cord de la izbucnirea pandemei. Povestea bărbatului care a primit o nouă șansă la viață chiar de ziua lui
| Foto: playtech.ro

A primit cadou de ziua lui o inimă nouă. Beneficiarul primului transplant de cord din ţara noastră, de la începutul pandemiei, este un bărbat care a împlint 41 de ani chiar în preajma operaţiei. 

Acesta se simte bine, în prezent şi, de pe patul de spital, a mulţumit familiei donatorului.

A fost o luptă contracronometru la spitalul din Târgu Mureș. Un bărbat de 41 de ani, cu probleme grave de inimă, aştepta de doi ani un transplant de cord. O nouă şansă la viaţă a venit chiar în preajma zilei sale de naştere.

Familia unui bărbat aflat în moarte cerebrală a fost de acord ca organele acestuia să fie donate. Aşa s-a putut realiza primul transplant de inimă de anul acesta.

Filip Ioan, receptor: Mulţumesc mult familiei donatoare, mulţumesc mult pentru deschiderea pe care au avut-o, că au mai salvat câteva vieţi prin asta.

Inima a venit când familia pacientului începea deja să dejnădăzudiască.

Corina, soţia receptorului: Anul trecut care dată fiind pandemia.. ne-a spulberat oarecum speranţele.

Cordul a ajuns de la Iaşi la Târgu Mureş cu o echipă de medici din Belgia care erau în ţara noastră pentru a preleva plămânii donatorului.

Numărul donatorilor a scăzut, iar lipsa aeronavelor pentru transportul organelor prelevate sunt două dintre cele mai mari probleme.

Horaţiu Suciu, șeful clinicii de chirurgie cardiovasculară: În mare măsură este legată şi de pandemie, dar nu numai de pandemie, pentru că sunt şi nişte probleme oarecum mai vechi care continuă să persiste.

Din nefericire, spun specialiştii, numărul transplanturilor este foarte mic, potrivit observatornews.ro.


 

Comenteaza