Viorel Lis are probleme mari. A ajuns pe mâna doctorilor: ”Nu ar mai fi fost azi în viață„

Viorel Lis are probleme mari. A ajuns pe mâna doctorilor: ”Nu ar mai fi fost azi în viață„
| Foto: click.ro.

Fostului edil al Capitalei, Viorel Lis, întâmpină multe neajunsuri. Are o pensie foarte mică, iar sănătatea îi joacă feste.

Acum îşi chiverniseşte banii şi a renunţat la plăcerile nevinovate, cum ar fi păcănelele. Oana câştigă şi ea bani din şedinţele de terapie. 

Când Oana s-a măritat cu Viorel Lis, gurile rele au spus că o face pentru bani, dar iată că faptele ei au dovedit contrariul. Deşi există o diferenţă de vârstă de 35 de ani între ei, iată că aceasta a ajuns să îi fie un real sprijin, acum, la bătrâneţe.

Sănătatea îi este din ce în ce mai şubredă şi face slalom între spital şi casă, iar pensia este atât de mică încât şi-o calculează leu cu leu, astfel că nici nu se mai pune problema de plăcerile nevinovate, cum ar fi mesele la restaurante sau jocurile de noroc, păcănelele. Odinioară, Oana Lis era o răsfăţată, nu avea serviciu, acum însă a început să muncească pentru a putea susţine cheltuielile casei. 

“Cheltuielile lunare sunt foarte mari. Eu sunt o femeie tânără, mai am şi eu nevoie de o manichiură, de un epilat, dar nu prea se mai poate. Iar Viorel este un pensionar cu pensie de nimic. Ia 3.000 de lei după ce a fost primar general.

Nu este ca pensionarii din SUA care merg în cadru, în vacanţe şi au bucuriile lor. Noi abia ne plătim medicamentele. Dacă Viorel ieşea la pensie imediat, după ce a fost la primărie, ar fi avut o pensie mult mai mare, dar legea s-a schimbat şi a ajuns să ia cât o femeie de serviciu. Nu mi se pare echitabil”, ne-a povestit Oana.

Fostul primar a fost de curând internat, iar medicaţia pentru o săptămână l-a costat toată pensia. Oana a început să câştige şi ea din şedinţele de consiliere psihologică.

“Nu ştiu dacă sunteţi în temă, dar la un AVC minor trebuie să faci RMN. Am dat 12 milioane de lei vechi ca să nu stăm în aşteptare. Medicamentele costă foarte mult, unele sunt subvenţionate de stat. Ia 11-15 pastile în mod normal, însă statul îi dă doar 7 pastile gratuit pentru că are statut de revoluţionar. Are nişte parestezii din cauza statului în casă, s-a atrofiat de la perioada asta sedentară.

Am făcut test Dopller. Dacă nu am fi cheltuit anumite sume de bani, Viorel nu ar mai fi fost astăzi în viaţă. Din fericire am început să câştig şi eu din şedinţele de la terapie. Nu am un salariu aşa mare, pentru că depinde de clienţii pe care îi am. Nu mă pot angaja program întreg deoarece trebuie să fiu cu Viorel tot timpul, să am grijă de el”, ne-a mai spus Oana Lis.

Problemele cu Viorel au îngrozit-o, iar pensia mică pe care o încasează sunt o lecţie pentru Oana, drept pentru care a decis să îşi strângă bani pentru zile negre. 

“Am învăţat lecţia asta pentru bătrâneţe. O să-mi strâng bani şi chiar mă gândesc la o pensie privată. Altfel o să păţesc mai rău ca Viorel”, a conchis soţia fostului edil, potrivit click.ro.

Comenteaza