Soția lui Nicolae Botgros a murit. Ce suferință ascunsă în suflet avea femeia

Soția lui Nicolae Botgros a murit. Ce suferință ascunsă în suflet avea femeia
| Foto: click.ro.

Solista de muzică populară Lidia Bejenaru a murit la luni, 26 iulie, la vârsta de 68 de ani. 

Artista din Republica Moldova și dirijorul Nicolae Botgros (68 de ani) ar fi împlinit anul acesta, în octombrie, 50 de ani de căsnicie, o legătură strânsă, care a supraviețuit unor încercări grele în ultimii ani.

Lidia Bejenaru și Nicolae Botgros și-au jurat credință veșnică în urmă cu aproape 50 de ani. Erau amândoi foarte tineri, elevi la Școala de Iluminare culturală. Și-au respectat jurămintele rostite la cununia religioasă, chiar dacă relația lor a fost testată serios de-a lungul ultimilor ani.

”NU a existat vreodată o discuție despre o eventuală separare de soția mea, Lidia Bejenaru. NU s-a întâmplat acest lucru până acum și cred că, nu se va întâmpla atât timp cât ne va considera Dumnezeu demni de această viață”, mărturisea Nicolae Botgros anul trecut, după ce în lumea muzicii populare de la noi și de peste Prut s-a tot vorbit despre un eventual divorț provocat de infidelitatea maestrului.

Zvonurile despre divorț au fost alimentate de faptul că Botgros a devenit tatăl unei fetițe, în aprilie 2018, cu Anișoara Dabija, o solistă de muzică populară cu 27 de ani mai tânără, căsătorită și ea la vremea respectivă și mamă a doi băieți. Amantlâcul a fost dat în vileag chiar de soțul solistei, care a dezvăluit că toată povestea a afectat-o mult pe Lidia Bejenaru.

Nicolae Botgros și-a recunoscut fiica, dar s-a întors la soție, în ciuda faptului că Nișoara Dabija a divorțat și era pregătită de o relație oficială cu maestrul.

”Toată lumea din Moldova știe asta, însă domnul Botgros și Anișoara se feresc să vorbească despre asta. S-au ferit cât au putut de mult, dar iată că a ieșit la iveală secretul. Ea a născut o fetiță în urmă cu câteva luni, iar maestrul i-a dat numele lui. Pe micuță o cheamă Nicoleta Botgros.

Nici unul nu recunoaște asta, dar să vă mai spun ceva. Sunt o grămadă de artiste care se dau pe lângă acest geniu al muzicii, pentru a deveni celebre, și chiar ele trag de domnul Botgros.

El își iubește enorm nevasta și e un om de respect. Faptul că a recunoscut copilul acesta și că i-a dat numele lui, vorbește încă o dată despre calitatea umană și responsabilitatea maestrului, indiferent de situația în care se află acesta”, a declarat pentru Click! o sursă din lumea muzicii populare.

Lidia Bejenaru și Nicolae Botgros au un băiat în vârstă de 45 de ani, Cornel, violonist în orchestra condusă de tatăl său.

Artista Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a decedat luni dimineață, 26 iulie, la 68 de ani. Anunțul a fost făcut de Andrei Locoman, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”.

„Lidia BEJENARU-BOTGROS s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară „Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ.

S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare.

Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei BEJENARU-BOTGROS din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia BEJENARU-BOTGROS”, a scris Andrei Locoman, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”, pe Facebook, potrivit click.ro.

Comenteaza