Actriță decedată din cauza unui diagnostic greșit pus de medici! A murit în chinuri

Actriță decedată din cauza unui diagnostic greșit pus de medici! A murit în chinuri
| Foto: stirilekanald.ro

Actrița britanică Emily Chesterton a murit din cauza unui cheag de sânge, după ce simptomele ei au fost trecute cu vederea ca anxietate.

La doar câteva săptămâni după ce a împlinit 30 de ani, Emily Chesterton, originară din Manchester, dar stabilită în Londra pentru a urma o carieră în actorie, a sunat la cabinetul medicului pentru a programa o consultație. Se plângea de dureri în vițel, care deveniseră severe.

În timpul primei vizite, i s-a prescris paracetamol pentru a trata durerea ușoară. Cu toate acestea, simptomele ei s-au înrăutățit, iar mama ei, Marion Chesterton, a declarat pentru BBC: "Avea dificultăți în respirație, se simțea amețită și avea probleme în a merge".

Marion a spus că Emily a mers ulterior la o a doua consultație, unde un asistent medical a diagnosticat-o cu „o întindere la vițel, Covid prelungit și anxietate”. Cu toate acestea, mama ei a afirmat că vițelul fiicei sale nu a fost examinat în timpul consultației.

Ulterior s-a descoperit că durerea lui Emily era cauzată de un cheag de sânge în piciorul stâng, care a dus la moartea ei din cauza unei embolii pulmonare - o afecțiune gravă în care una sau mai multe artere sunt blocate de un cheag de sânge.

În ambele vizite, Emily ar fi fost văzută și tratată doar de un asistent medical. Pe o pagină GoFundMe, tatăl lui Emily, Brendan Chesterton, a declarat că fiica lui era sub impresia că vede un medic și nu un asistent medical, care, susținea el, „a eșuat în ambele cazuri să observe că durerea la piciorul Emily era de fapt un cheag de sânge care în cele din urmă s-a deplasat la plămâni”. Potrivit lui Brendan, raportul medicului legist a declarat: „Trebuia să fie imediat trimisă la un departament de urgență al unui spital. Dacă ar fi fost în oricare dintre aceste cazuri, probabilitatea este că ar fi fost tratată pentru embolie pulmonară și ar fi supraviețuit”.

Acum, în onoarea fiicei lor, Marion și Brendan susțin o nouă orientare emisă de Asociația Medicală Britanică - Sfera Sigură a Practicii pentru Profesioniștii Asociați Medicali - care afirmă că asistenții medicali „nu trebuie să ia decizii de management independent pentru pacienți și nici să fie responsabili pentru evaluările inițiale ale pacienților și diagnosticul”.

În timp ce vorbeau la un eveniment pentru lansarea noilor orientări, părinții lui Emily au spus că fiica lor ar fi „100%” în viață dacă acestea ar fi fost în vigoare înaintea morții ei.

Cabinetul Vale din Londra, care a tratat-o pe Emily, a declarat pentru BBC că este „profund întristat” de moartea ei și că, după o revizuire „riguroasă”, acum oferă doar consultații cu medici generaliști, asistente medicale și farmaciști.

Cabinetul a mai precizat că personalul a fost instruit să se asigure că „un pacient înțelege rolul lor la începutul fiecărei consultații”, potrivit people.com.
 
 
 
 

Comenteaza