Șoc total pentru întreaga România. Ce religie are Ion Țiriac: „Nu mă ascund niciunde”

Șoc total pentru întreaga România. Ce religie are Ion Țiriac: „Nu mă ascund niciunde”
| Foto: click.ro.

Deși s-a născut creștin-ortodox, Ion Țiriac, în urmă cu mulți ani, a decis să-și schimbe religia. 

Ion Țiriac a dezvăluit în 2008 că el este, de fapt, mormon. El spunea și că nu se ascunde și în niciun caz nu îi este rușine.

„Eu sunt mormon, ţi-am spus că sunt mormon. Ştiai treaba asta. Nu mă ascund niciunde”, spunea el într-un interviu acordat lui Marius Tucă.

Controversata religie a lui Țiriac este denumită și cea a milionarilor, având în vedere că printre adepții ei sunt unii dintre cei mai bogați oameni din lume.

Ce este, de fapt, religia mormonă

Cunoscută ca Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, religia mormonă a fost fondată în secolul al XIX-lea în Statele Unite ale Americii de către Joseph Smith.

Mormonii sunt numiți și sfinții zilelor din urmă. Astfel, credința lor că această biserică reprezintă restaurarea adevăratei doctrine și a preoției creștine, întrucât ei consideră că creștinismul original ar fi suferit schimbări și corupții în cursul timpului.

Mormoni cred într-un Dumnezeu supranatural și în Isus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu și Mântuitor al omenirii. Ei cred că Isus Hristos a jucat un rol foarte important în planul de mântuire al lui Dumnezeu, potrivit click.ro.

Comenteaza