Se termină războiul? Anunțul șoc al momentului: Ce au decis Rusia și Ucraina

Se termină războiul? Anunțul șoc al momentului: Ce au decis Rusia și Ucraina

Rusia și Ucraina sunt pe punctul de a se pune din nou la masa de negocieri.

După ce au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora Rusia nu ar vrea să mai negocieze „sub nici o formă” cu Ucraina, deoarece aceasta nu ar mai fi dispusă să o facă, Rusia este dispusă să reia negocierile de pace cu Ucraina, susţine negociatorul şef al ruşilor, Vladimir Medinski, potrivit The Guardian.

Conform acestuia, Rusia nu ar fi refuzat niciodată discuțiile. 

„ Rusia nu a refuzat niciodată discuţiile. 

Noi suntem gata să continuăm dialogul. Îngheţarea discuţiilor a fost total iniţiativa Ucrainei. Mingea este la ei”,  a afirmat Medinski la televiziunea din Belarus. 

Negocieri între delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au avut loc în mod regulat, atât fizic, cât şi prin videoconferinţă, de la începutul invaziei, în data de 24 februarie.

În martie, miniştrii de externe ai celor două ţări s-au întâlnit în Turcia, însă nu au existat rezultate concrete. De altfel, concluziile nu au fost satisfăcătoare la nici o negociere dintre cele două țări.  

Marţi, negociatorul şef al Ucrainei, Mihailo Podoliak, a spus că discuţiile sunt suspendate.

Acum o săptămână, Rusia spunea că nu vor avea loc discuţii de pace cu Ucraina „sub nicio formă”, pentru că „Ucraina s-a retras din proces”. 

Rusia şi Ucraina nu poartă discuţii „sub nicio formă”, a declarat ministrul adjunct de externe Andrei Rudenko, pentru Interfax, agenţie citată de Sky News.

„  Nu, negocierile nu au loc  ”, a spus Andrei Rudenko, potrivit stirilekanald.ro.

Comenteaza