Părintele Calistrat Chifan, prima reacție după ce a agresat două femei: „Bătaia e ...”

Părintele Calistrat Chifan, prima reacție după ce a agresat două femei: „Bătaia e ...”

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, județul Iași, a agresat două femei. Părintele a venit și cu prima reacție.

Părintele Calistrat Chifan a ajuns în mijlocul unui scandal de proporții, după ce le-a agresat pe cele două tinere chiar în curtea cimitirului, de față cu enoriașii. După ce IPJ Iași a demarat ancheta, purtătorul de cuvânt BOR a condamnat gestul preotului și românii urmăresc atent cazul, acestă cunoscută voce a Bisericii a venit cu explicații.

„Mare problemă nu s-a întâmplat. Acolo este un cimitir, într-o coastă, unde mai vin creștini din afară și își iau locuri, iar fetele astea două, n-o să le dau numele, să nu fie calomnie, au acolo vreo două-trei locuri, sunt două copile nemăritate, care au deviație de comportament sau puțină isterie”, a spus Părintele Calistrat.

După ce a ieșit la iveală încă un caz al părintelui, cel în care a bătut un cal până l-a ucis, Calistrat Chifan nu vede greșită acțiunea sa și susține că nu este agresiv. Mai mult, le-a jignit pe cele două victime și consideră că trebuie iertate de Dumnezeu pentru acțiunile lor.

„Nu vreau să acuz pe nimeni, poate să fie şi un aranjament sau o simplă coincidenţă. Facem teatru în faţa oamenilor şi nu a mai călcat de atunci. Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda manăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân.

Dumnezeu să o ierte şi cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora sa, nu reacţionam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea a încălcat toate regulile mănăstirii. Oamenii s-au bucurat şi au zis că dau toţi declaraţii”, a explicat la BZI LIVE, părintele Calistrat Chifan, potrivit cancan.ro.

Comenteaza