Lumea muzicii populare este în doliu! Un artist a murit de COVID... nu era vaccinat

Lumea muzicii populare este în doliu!  Un artist a murit de COVID... nu era vaccinat

Petrică Moise, unul dintre cei mai iubiți interpreți de muzică populară din Banat, a murit, la 74 de ani, din cauza COVID-19.
 

Pe 2 octombrie, seara târziu, o veste tulburătoare îndolia lumea muzicii populare și regiunea Banatului, vestea că a fost pierdut un adevărat simbol, Petrică Moise, luând prin surprindere pe toată lumea.

Nevaccinat contra coronavirusului, Petrică Moise s-a îmbolnăvit în urmă cu câteva zile de COVID-19, artistul de muzică populară ajungând internat, de urgență, într-unul dintre spitalele din Timișoara.

Din păcate, ajuns la 74 de ani, suferind și de alte probleme de sănătate specifice vârstei, Petrică Moise nu a avut nicio șansă în fața agresivei variante Delta a virusului. Așa că, pe 2 octombrie 22021, Petrică Moise s-a stins din viață, lăsând lumea muzicii fără unul dintre repere sale când vine vorba despre folclorul autentic.

Vestea că Petrică Moise a murit a fost imediat preluată de rețelele de socializare, iar mesajele de condoleanțe au inundat pagina de Facebook a artistului de 74 de ani.

”S-a stins nea’ Petrică Moise… Nu știu dacă i-am mulțumit îndeajuns pentru sfaturile date și mai ales pentru susținerea dăruită atât mie, cât și multor interpreți tineri, însă știu că oriunde ar fi, cu siguranță vede cât de rău ne pare că a plecat la cele veșnice prea devreme! Drum lin maestre și odihnă veșnică”, au notat pe conturile de socializare Dana Gruescu și Titel Brestovicean, doi artiști ”crescuți” sub privirea atentă a lui Petrică Moise.

Mesaje de condoleanțe a primit și din partea echipei Politehnica Timișoara, alb-violeții amintind de felul în care Petrică Moise a încurajat fenmenul sportiv și de implicarea acestuia în promovarea fotbalului din Banat.

Petrică Moise era unul dintre cei mai iubiți interpreți de muzică populară din Banat, cântărețul devenind celebru după ce a compus și interpretat melodia care avea să ajungă imnul neoficial al Banatului, Iorgovan, frumoasă floare.

De altfel, cântecele lui Petrică Moise au depășit de mult granițele Banatului și ale României, fiind preluate artiști din toată lumea, multe dintre compozițiile sale ajungând hituri ale muzicii în Serbia și Croația, potrivit fanatik.ro.

Comenteaza