IREAL! Ce pensie are Florin Piersic, după o carieră de peste 60 de ani în lumea filmului

IREAL! Ce pensie are Florin Piersic, după o carieră de peste 60 de ani în lumea filmului

Florin Piersic este un artist celebru, al țării noastre, care a profesat în lumea filmului mai bine de 60 de ani. 

Actorul este unul dintre cei mai iubiți și mai apreciați din lumea actoriei, și mereu a știut să ajungă în inimile celor de acasă. Oamenii îl iubesc pe Florin Piersic, iar pentru mulți reprezintă un exemplu. Totuși, artistul primește o pensie extrem de mică, după o carieră de mai bine de 66 de ani în lumea filmului românesc.

Poate multora nu le-ar veni să creadă, însă renumitul actor primește din partea statului suma de 2.000 de lei pe lună. Aceștia nu ar fi singurii bani pe care Florin Piersic îi încasează, deoarece ar mai primi o indemnizație lunară în valoare de 2.700 de lei, bani primiți din partea Uniunii Teatrale din România, după cum informează spynews.ro.

În cadrul unui interviu pe care marele actor l-a oferit presei, acesta a făcut o mărturisire extrem de importantă pentru el. Este vorba de dorința neîmplinită, aceea de a juca în Hamlet.

,,Visul meu a fost ca eu să joc Hamlet. L-a jucat Cozorici, l-a jucat Caramitru, l-au jucat mai mulți din actorii români. (…) Laurence Olivier, actorul vieții, vieții, vieților mele, regele artiștilor. (…) Nu există un actor mai mare ca el, eu sunt de acord. El a fost pentru mine o minune în tot ce l-am văzut.

Visul meu a fost ca să joc, să apar lângă el, să-i sărut mâna. N-am avut această ocazie, în schimb am fost în sala în care el a jucat de foarte-foarte multe ori. Vorbesc de Aldwych Theatre din Londra”, a mărturisit marele actor Florin Piersic, potrivit informațiilor apărute în presă, potrivit cancan.ro.

Comenteaza