Doliu în lumea muzicii! Un renumit cântăreț s-a stins din viață la 76 de ani

Doliu în lumea muzicii! Un renumit cântăreț s-a stins din viață la 76 de ani

Dan McCafferty, fostul solist al trupei rock Nazareth, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani.

Anunțul a fost făcut chiar de către fostul său coleg, Pete Agnew, cu care Dan MCafferty a legat o prietenie cu totul specială.

Pete Agnew a postat un mesaj pe Facebook în care le împărtăște fanilor vestea că Dan MCafferty a murit, spunând despre el că i-a fost cel mai bun prieten, iar soția și fiica sa un real sprijin.

Artistul s-a născut în Dunfermline, Scoția. Dan MCafferty, împreună cu ceilalți trei prieteni, Pete Agnew, Manny Charlton și Darrell Sweet, au fondat trupa Nazareth, care a devenit extrem de cunoscută. În 1968, s-au lansat în muzică, fiind influențați de alte trupe precum The Beatles sau The Rolling Stones.

La șapte ani de la lansare, în 1975, trupa a câștigat aprecierea publicului cu albumul intitulat „Hair Of The Dog”, care s-a vândut în peste două milioane de exemplare.

După o perioadă plină de concerte, Dan MCafferty a decis să se retragă. În 2013, artistul își anunță fanii că își dorește ca o perioadă să rămână departe de scenă.

Șase ani mai târziu, artistul revine în atenția celui care îi iubeau muzica cu un nou proiect, doar că fără cei trei membri alături de care a scris istorie. În 2019, artistul lansează primul său album solo, intitulat sugestiv „Last Testament”.

Tot în acea perioadă, Dan MCafferty anunța că a fost diagnosticat cu bronhopneumopatie obstructivă cronică, potrivit spynews.ro.

Comenteaza