Doliu în lumea muzicii. S-a stins o MARE legendă

Doliu în lumea muzicii. S-a stins o MARE legendă

Gary Rossington, ultimul membru fondator al formaţiei Lynyrd Skynyrd, s-a stins din viață la 71 ani.

Chitaristul din trupa "Lynyrd Skynyrd" a trecu în neființă la vârsta de 71 de ani. Cu toate că nu se cunoaște încă cauza decesului, se știe deja că bărbatul avea probleme cu inima și, mai mult decât atât, acesta a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă pe inimă în 2021.

Gary Rossington a murit duminică la vârsta de 71 de ani, a anunţat trupa rock americană. Chitaristul a fost ultimul membru fondator al trupei "Lynyrd Skynyrd".

Această formație este cunoscută în special pentru melodiile-cult „Sweet Home Alabama” şi „Free Bird”.

„Gary este acum cu fraţii săi şi familia Skynyrd în paradis şi cântă bine, aşa cum a făcut-o întotdeauna.”, a scris grupul pe Facebook.

Chiar dacă trupa "Lynyrd Skynyrd" a făcut anunțul decesului, aceștia nu au precizat și cauza morţii. Se știe, însă, că Gary Rossington suferea de probleme cu inima. Mai mult decât atât, el a avut parte și de o intervenţie chirurgicală de urgenţă pe inimă în anul 2021. Trupa a făcut publică vestea, la acea vreme.

Gary Rossington s-a născut în anul 1951 în Florida. Chitaristul este cel care a fondat "Lynyrd Skynyrd" în 1964, împreună cu bateristul Bob Burns şi basistul Larry Junstrom. În materie de muzică, solo-ul său de chitară din „Free Bird” este o melodie de aproape zece minute. Acesta este considerat unul dintre cele mai bune din istoria rock-ului.

De-a lungul timpului, celebrul chitarist a supravieţuit mai multor accidente grave. Printre acestea se numără unul de maşină în 1976 şi cel de avion din 1977. În cel din urmă au murit trei dintre membri trupei.

Gary Rossington a fost singurul membru fondator supravieţuitor al trupei „Lynyrd Skynyrd”. Bărbatul de 71 de ani a continuat să cânte de atunci şi urma să facă un turneu în iulie, potrivit spynews.ro.

Comenteaza