Doliu în lumea muzicii românești! A murit un mare nume al țării noastre

Doliu în lumea muzicii românești! A murit un mare nume al țării noastre

Sora actriței Tamara Buciuceanu s-a stins din viață, sâmbătă. Anunțul trist a fost făcut de Ministerul Culturii.

Mezzosoprana Iulia Buciuceanu a fost prim-solistă a Operei Române din București timp de trei decenii. 

Doliu în lumea muzicii! Iulia Buciuceanu s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Era sora regretatei actrițe Tamara Buciuceanu. Marele actor George Constantin a fost soțul ei, iar fiul lor este actorul Mihai Constantin.

Iulia Buciuceanu s-a stins din viață

Mezzosoprana Iulia Buciuceanu a fost prim solistă a Operei Române din București în perioada 1952-1983. Sora regretatei Tamara Buciuceanu avea vârsta de 90 de ani, iar anunțul trist a fost făcut de Ministerul Culturii pe rețelele de socializare.

„O zi neagră pentru cultura românească… Odihnă veşnică, Iulia Buciuceanu!”, a transmis Ministerul Culturii, într-o postare pe pagina de Facebook.

Iulia Buciuceanu a fost prim solistă a Operei Române

Timp de 30 de ani, Iulia Buciuceanu a fost prim solistă a Operei Române din București. Mama ei a fost cea care i-a oferit îndrumările de canto, iar studiile de Conservator le-a făcut la Iași, iar mai apoi a continuat la București.

A susținut turnee în Bulgaria, Rusia, Iugoslavia, Turcia, Germania, Turcia, Italia, Beligia și Austria. Artista a fost născută la Tighina, în Basarabia, iar pe 25 iunie ar fi împlinit vârsta de 91 de ani, potrivit spynews.ro.


 
 
 
 

Comenteaza