Doliu în lumea muzicii din România! O legendă s-a stins din viață

Doliu în lumea muzicii din România! O legendă s-a stins din viață
| Foto: spynews.ro.

Mircea Drăgan, cel care produs primul album al lui Ștefan Bănică Jr, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani.

Mircea Drăgan, cel care a înființat trupele Sideral, Mondial și Romanticii, trupe care s-au numărat printre primele formații pop-rock din istoria muzicii românești, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani.

Doliu în lumea muzicii din România! Mircea Drăgan a murit la vârsta de 78 de ani. Legendarul muzician a fost cel care a înființat trupele Sideral, Mondial și Romanticii.
 
De câteva decenii bune, artistul s-a dedicat și meseriei de compozitor, iar în anul ’76 a avut un succes răsunător cu «Soare şi foc», albumul cu Romanticii, «Mâine», piesa care a câştigat premiul de compoziţie şi interpretare în Germania. De-a lungul anilor, Mircea Drăgan a reușit să aibă o carieră destul de bine conturată, ceea ce i-a adus participări la mai toate festivalurile care se ţineau în România, Festivalul de la Mamaia, Festivalul Muzicii de dans, Festivalul de la Costineşti, Melodia Anului. A bifat numeroase premii, iar piesele sale au fost fredonate de o mulțime de oameni.

Cu cine a colaborat Mircea Drăgan de-a lungul carierei sale

Mircea Drăgan a realizat înregistrări pentru formaţia Romanticii, alături de care a cântat, dar şi pentru alte nume mari ale industriei muzicale din România cum ar fi: Margareta Pâslaru, Ştefan Hruşcă, Vasile Şeicaru, Gheorghe Gheorghiu, Victor Socaciu, Nicu Alifantis, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Monica Anghel, Angela Similea, Ştefan Bănică jr, Daniel Iordăchioaie, Elena Cârstea, Loredana Groza, Mihai Constantinescu, Anastasia Lazariuc, Alexandru Arşinel, Carmen Trandafir, potrivit spynews.ro.
 
 
 

Comenteaza