A murit și ea! S-a mai stins o stea a muzicii. DOLIU uriaș pentru omenire: „Ne-a lăsat săraci...”

A murit și ea! S-a mai stins o stea a muzicii. DOLIU uriaș pentru omenire: „Ne-a lăsat săraci...”
| Foto: ziareonline.ro

Marea vedetă a cântecului brazilian Elza Soares a murit la vârsta de 91 de ani din „cauze naturale”, în casa sa din Rio de Janeiro.

„Cu mare tristeţe şi cu durere vă informăm decesul cântăreţei şi compozitoarei Elza Soares la vârsta de 91 de ani (…) în locuinţa sa din Rio de Janeiro, din cauze naturale”, se arată în comunciatul difuzat pe contul de Instagram al artistei.

Cu peste 30 de discuri lansate în mai mult de 60 de ani carieră, diva era considerată drept una dintre cele mai mari voci ale cântecului brazilian.

În 1999, BBC a numit-o „cântăreaţa braziliană a mileniului”. Marcată de numeroase drame personale, Elza Gomes da Conceição Soares a devenit un simbol al rezistenţei şi curajului spre finalul vieţii sale. Fiica unui muncitor şi a unei spălătorese, ea s-a născut la 23 iunie 1930 într-o favelă din Rio de Janeiro. Tatăl a forţat-o să se căsătorească al vârsta de 12 ani şi a devenit mamă un an mai târziu.

A avut şapte copii cu primul soţ, dintre care doi au murit prematur. Văduvă la 21 de ani, ea a mărturisit că a furat mâncare pentru a-şi hrăni copiii. A trăit 17 ani cu fotbalistul brazilian Mané Garrincha cu care a avut un fiu ce a murit la vârsta de 9 ani. „Iubita şi eterna Elza a plecat să se odihnească, dar ea va rămâne în istoria muzicii şi în inimile noastre şi în cele ale milioanelor de fani din toată lumea. Aşa cum şi-a dorit, Elza Soares a cântat până la final”, se încheie comunicatul, potrivit ziareonline.ro.

Comenteaza