Vaccinul anti-COVID sub forma unei pastile poate fi invenția care revoluționează medicina

Vaccinul anti-COVID sub forma unei pastile poate fi invenția care revoluționează medicina
| Foto: Playtech.ro

Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford urmăresc în viitor noi modalități de combatere a coronavirusului alături de programul de vaccinare.

O modalitate este de a administra inocularea fie ca spray nazal, fie chiar ca pastilă orală. Profesorul Sarah Gilbert, de la departamentul de vaccinologie al universității – și una dintre figurile de frunte în dezvoltarea vaccinului AstraZeneca – a spus că este o posibilitate.

„Ne gândim, de asemenea, la formulările de a doua generație a vaccinului – după cum știți, toate vaccinurile au fost administrate în acest moment ca injecții intramusculare și nu este neapărat cel mai bun mod de a oferi protecție împotriva unei infecții cu virus respirator, unde dorim ca sistemul imunitar să fie activ în căile respiratorii superioare și apoi în tractul respirator inferior, care este locul în care virusul cauzează infecția”, a declarat ea parlamentarilor din Comitetul Științei și Tehnologiei Commons, potrivit playtech.ro.

Avem deja vaccinuri antigripale administrate prin spray nazal și aceasta ar putea fi o abordare foarte bună în viitor pentru a utiliza vaccinuri împotriva coronavirusurilor. „De asemenea, este posibil să luați în considerare vaccinarea orală în cazul în care luați o tabletă, care vă va oferi acea imunizare și care ar avea multe beneficii pentru lansarea vaccinului dacă nu ar trebui să utilizați ace și seringi”, a completat doctorul.

Oamenii de știință de la Oxford dezvoltă pilula ca vaccin anti-COVID
Ea a avertizat că aceste noi metode vor „avea nevoie de timp pentru a se dezvolta”. Dar echipa de la Oxford nu este prima care consideră spray-urile nazale ca un mijloc de luptă împotriva Covid-19. Oamenii de știință de la Universitatea din Birmingham au cercetat opțiunea unui spray nazal din aprilie trecut.

Aceasta a spus că orice s-ar putea întâmpla, deoarece „virusurile sunt infinit capabile să sufere mutații”, dar că „în prezent semnele sunt bune, în sensul că nu vom vedea vreo tulpină asupra căreia să nu reacționeze vreun vaccin deja realizat”.

Prof. Gilbert a spus că în decursul verii va fi luată o decizie dacă va fi necesară o campanie de vaccinare de toamnă. Oxford desfășoară studii clinice de la începutul verii, cu loturi de un nou vaccin care vizează abordarea noilor tulpini.

Etichete
Comenteaza