STUDIU OXFORD Primești aproape 6.000 de euro dacă vrei să te reinfectezi cu COVID

STUDIU OXFORD Primești aproape 6.000 de euro dacă vrei să te reinfectezi cu COVID
| Foto: cancan.ro

64 de tineri din Marea Britanie vor primi 5.800 de euro dacă acceptă să se reinfecteze cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul unui studiu. 

Cercetătorii își doresc să descopere cum reacționează sistemul imunitar al persoanelor trecute prin boala care a schimbat complet lumea începând cu finalul lui 2019.

O echipă ce oameni de știință de la Universitatea din Oxford speră să afle și ce cantitate de virus este necesară pentru reinfectare, relatează jurnaliștii publicației Sky News.

Tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, care s-au vindecat de Covid-19, vor fi recompensați cu aproape 5.800 de euro pentru a fi expuși din nu la virus, într-un mediu controlat.

Participanții la studiu vor fi carantinați timp de 17 zile la un spital și vor fi supravegheați cu mare atenție de cercetători până când nu vor mai fi contagioși.

Studii recente au sugerat că tinerii care au trecut prin temuta maladie ar putea să nu fie complet protejați de virus. Potrivit unei cercetări desfășurate în SUA, 10% dintre participanții care au avut boala în trecut s-au reinfectat după ce au fost expuși din nou la SARS-CoV-2.

Cele mai noi date, oferite azi, în jurul orei 15:00, ora României, la nivel mondial există 142.113.720 de persoane care au contractat temuta boală, iar 3.035.145 au pierdut lupta la viață, conform cancan.ro.

Oficialii din cadrul OMS au anunțat că 120.663.029 de victime ale virusului SARS-CoV-2 s-au vindecat. SUA, India, Brazilia, Franța, Rusia, UK, Turcia, Italia, Spania, Germania, Polonia, Argentina, Columbia, Mexic și Iran sunt cele mai afectate state de criza epidemiologică.

Etichete
Comenteaza